"Put Kırmadık Pot Kırdığımız Kadar" ve Gamsız Girilmez! Sloganıyla Konya'da yayın hayatına atılan Filinta Dergisinin ilk sayısı çıktı!
Derginin ocak tarihli 20120s ayısının yazar ve şairleri: Ali Rıza Kaşıkcı, Adem Gümüş, İzzet Irmak, Osman Aytekin (yazı ve çizimlerle), Bestami Yazgan, Bülent Akyürek, Sinan Terzi, M Nihat Malkoç, Mahmut Topbaşlı, Bekir Pekel, İbrahim Şaşma, Reşit Güngör Kalkan, Nurullah Genç,Mehlika Tuğba Türküm, Tayyib Atmaca, İzzet Koçak, Mustafa Uçurum, Murat Koçak, Mehmet Baş, Ali Bal, ve ayrıca Asaf Halet Çelebi, Abdurrahim Karakoç ve Yavuz Bülent Bakiler de unutulmamış.
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Âdem Gümüş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Rıza Kaşıkcı, Genel Koordinatörü de Mürsel Kızıltaş.
Filinta; sloganlarından da anlaşıldığı üzere dergi ekibi kendini D-İ -P (Dertli İnsanlar Platformu) olarak görmüş. Filinta farkındalık oluşturmaya yönelik bir çıkışı olduğu intibasını veriyor. Nitekim dergilerin ilk sayılarında “başlarken” ibaresi yerine Filinta “biterken” diye söz başı yapmış. Bunu da “kimi zaman baştan başlayabilmek için bazen sondan başlamak icap eder” diye girişte bulunmuş. Derginin adresi de mizahi;”Gökyüzünün altı Yeryüzünün üstü”, dergi hazır olduğunda çıkar denilmiş. Bir vaat yok. Bu demektir ki marifet iltifata tabidir ve imkânlar mucibince dergi çıkacaktır!
Dergi bu sayısını insanın içinde büyüttüğü ve yaşantısında etki alanında sahip olan putlaşmaya ayırmış. Dergideki bazı yazar ve şairlerden birer satır birer mısra alıntılayalım.
Ali Rıza Kaşıkcı:”Mesele put kırmak mı yoksa İbrahim olmak mı?”,Âdem Gümüş: “Putların gölgesi düşer oldu artık her bir yanımıza”, İzzet Irmak, “Tapınmak bir ihtiyaçtır hem de büyük ihtiyaç!”, Osman Aytekin: “Sevginin olmadığı yerde sorunlar karmaşıktır”, Bestami Yazgan: “Utanç duvarını aşanlar gelsin”, Bülent Özyürek: “Okuyucu dedin nefestir”, Sinan Terzi: Anlayamadığım şeyler hayatı bana yaşanmaz yapar”, M.Nihat Malkoç: “Şiir sıradanlığı aşmak, mükemmele koşmaktır”, Mahmut Topbaşlı: “Her cemre yeniden doğar kıratım”, İbrahim Şaşma: “Bir katre su misali, billur olmalı âdem”, Reşit Güngör Kalkan: “değişim” toplumun bütün katmanlarınca içselleştirilmiş, yozlaşma ve çürüme her çevrede yaşanır olmuştur”, Mustafa Uçurum: “Pansuman kabul etmez bir sızısı var dertlerin”
Dergide Mehlika Tuğba Türk’üm eynep Kahraman Füzun ile yazarlık ve öğretmenlik üzerine bir de söyleşi dergide yer almış.
Filinta Dergisinin verimli ve uzun soluklu olmasını diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun!
Dergi için iletişim: [email protected]