La fonten “hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez” demiş. Filhakika ne kadar da insicamlı ve yerinde bir söz.

     Her evin bacalarında dumanlar tüter ama nasıl? Kimi çevre kirliliği yaparak kimi de ahaste aheste… Fakat kimseler o bacalardan çıkan dumanın yakıtını belki bilir ama nasıl yandığını bilemez.

    Yani her ocak farklı tüter.

     İnsanların davranışları, hareketleri, konuşmaları bizlere kendilerini olabildiğince tanıtır. Kendini ifade etmek kişinin daima sorunu olmuş bir durumdur. Ama bu hale takılmayanlarda vardır. Fakat hayat bir yarış içinde cereyan ettiğinden kendini ifade etmenin gerisinde çok çalışmak ve kariyer yapmak zamanla öne çıkar. Lakin şu eğitim ve eğitimsizlik çok fena bir haldir. Sebebi de imkân ve kapasiteye dayanır, bağlanır. Çaresiz!

    Bazı şahıslar aileden gördükleri terbiye ve eğitim dolayısıyla hayatta ne istediklerini görür ve alırlar. Bu durumun istinası az mikyasta da olsa vardır. Fakat netice itibariyle eğitim ve imkân doğru kullanıldığında başarı gelir. Ancak toplumda genelde kültür seviyesi bakımından düşük seviyede olanlar azımsanmayacak orandadır. Eğitimin kalitesi ve insanların okumaya verdikleri değer, fırsat eşitliği gibi durumlar her alanda bir yarışı körükledikçe körükler. Öyle aile çocukları var ki gerçekten de okumaları çok müşküldür.

     Okumak istediği halde okuyamayanlar, taze idealleri sönen, yetenekleri heder olan çocuklar.

    Aile içi dramların yaşanması, ailelerin parçalanması ve aile içinde sorumsuz tavırlar maalesef toplumun en olumsuz yanlarını bir kangrene çevirir. Böyle bir hayat fotoğrafı içine dahil olanlar içinde  bütün fena olumsuz şartlara rağmen kendine aydınlık bir yol bulmaya çalışanlar da vardır.

    Bu çocuklar ellerinde küçük bir çıra veya mum ışığıyla geleceğe doğru azimle bakarlar.

     Bu iyi niyetli çocuklar çileli yolların güzel çiçekleridirler.

     Böylesi tanıdığım kimseler vardır. O onurlu, çalışkan, gayretli, yılmayan ve metanetini kaybetmeyen o kadar çok çocuk var ki!..

    Onlara imrenerek bakıyorum. Ne diyeceğimi bilmeden ama sevgiyle!...

     İyi niyetini bütün imkânsızlıklara rağmen çalışarak koruyup başarılı olan birini görmek ne kadar da mutluluk vericidir.

Helal dairesinin genişliğinin sunduğu başarılar sizin niyetinize ve çabanıza bağlıdır.

Her parlayan yıldız geride bir karanlık bırakır. Doğrudur. Ancak bu yıldızlar o karanlıkları aydınlattılar. Sadece kendilerini değil anasız, babasız kalsalar da yaşadıkları ailelerine umut ve ışık oldular. Olmaya da devam ediyorlar.

    Helal onlara.

    Sevgi onlara.

    Saygı onlara.

    Başarılar daim olsun. Sevgiyle anılsınlar.

    İşte öyle birini görünce zihnimde bu aydınlık düşünceler ışıldadı.

    Allah´ın sevgisine layık olmak ne kadar da muhteşem bir duygudur. Sizleri tanımakla yüreğimizin derinliğinde kalan üzüntüler, tasaların bugün sevince dönüşmesi zibilde açan papatyaları anımsattı.

   Sizler var olun!