‘´Dünya beşten büyüktür.´´ CUMHURBAŞKANIMIZ Recep Tayyip Erdoğan´ın sözü. Haklı olarak... BM daimi temsilcisi olan ülkeleri kastederek… Dünya 5´ten de büyük, G 20´den de!...

                Dünyayı 5 büyük ülke yönetiyor.  Amerika, İngiltere, Rusya, Çin, Fransa!... BM daimi temsilcisi…  Bunları da silah üreticisi 5 büyük şirket…

                Biraz daha geniş tutarsak; geçtiğimiz aylarda Antalya´da toplanan G 20 ülkeleri… Sanayi, teknoloji ve silah üreticisi ülkeler… Kendi aralarında bir araya geliyorlar, kendilerinin çıkarlarına dokunmayacak şekilde bir orta yol buluyorlar. Bir yol haritası çiziyorlar. Ona göre dünyayı şekillendiriyorlar.

                Gelişmiş bu ülkeler, ekonomik dar boğaza düştüklerinde, hangi ülkeden çıkar sağlayacaklarsa o ülkede bir kargaşaçıkarıyorlar ve oraya müdahale ediyorlar.  

                Ortadoğu, bu ülkelerin yıllar önce planladıkları petrol ve doğalgaz zengini ülkelerin bulunduğu bir bölge. Teknolojisi zayıf, kolay yutulabilecek ülkeler topluluğu.

                İslam Ülkelerinin bulunduğu tüm bölgeler adeta yangın yerine dönmüş durumda. Sürekli Müslüman katliamı yapılmakta. Pek çok bölgede de Müslümanı Müslümana düşürmüşler. Mezhep kavgaları… Yine katliam yapılmakta. Bugün Suriye´de olduğu gibi… Esed; Rusya´nın da desteğini alarak, Şii İran´la birlikte Sünni- Şii demeden Müslüman katliamı yapmaktadır. Özellikle Sünni Türkmen kardeşlerimizi…     

                ***

                 Egemen güçlerin istediği ise BOP çerçevesinde, Kuzey Irak´tan başlayıp, Suriye´nin kuzeyinden Akdeniz´e ulaşacak geniş bir şerit halinde bir Kürt Devleti kurmak… Burada Hatay´ın da durumu tehlikededir.

İran mezhep çıkarları açısından bu oluşumu desteklemektedir. Oysa ileride bir Kürt devleti kurulursa (Allah Esirgesin) İran´ın da toprak bütünlüğü tartışılır hale gelecektir.

Esed buna razı, hiç yoktan iyidir misali…

                Bu oluşum hem bahsedilen ülkelerin hem de İsrail´in işine gelmektedir. Çünkü kukla bir devlet sömürüye daha elverişlidir.

                Türkiye böyle bir oluşumu istememektedir. Bunun için Türkiye Suriye´de, Irak´ta… Bunun için Cerablus´ta, Musul´da, Telaferde!...

                ***

                Batının dürüst davranmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘´Ülkemize yönelik saldırılar karşısında Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye´de ve ırakta oluşu meşru müdafaa hakkımız gereğidir.´´ Batı´yı kastederek ‘´Önce dürüst davransınlar.´´ dedi. 

                Rusya 4 ayda 24 hastane, 28 okul vurdu. Rusya´nın vurduğu sağlık kuruluşları arasında kadın doğum hastanesi bile var. Burada hamile bayanlar, dünyaya gözünü yeni açmış veya açamamış çocuklar katledilmiştir. 

                BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville; ‘´Hastane ve okullara yönelik saldırılar, kasıtlı olarak yapıldığım ispatlanırsa, savaş suçu sayılabilir.´´ dedi.

                ***

26 Ekim 2016 tarihinde Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER İsviçre´de gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Birlik (PAB ) 135. Genel Kurulunda insan hakları ve sürdürülebilir kalkınma konulu oturumunda üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti. GİZLİGİDER konuşmasında Türkiye´nin Birleşmiş Milletler bütçesine yaptığı katkıya dikkat çekerken uluslararası barışın sağlanması ve yüzbinlerce insanın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daha geniş tabanda temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletlere üye 196 ülkenin Güvenlik Konseyi üyesi 5 ülke tarafından temsil edilmesinin adaletsizliğine değinen GİZLİGİDER katılımcılara Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın her platformda söylediği sözleri hatırlatıp ‘Dünya 5´ten büyüktür´  diyerek sözlerini noktaladı.

                GİZLİGİDER; ‘´Değerli meslektaşlarım, 196 ülkeyi 5 ülkenin 2 dudağı arasına mahkum edemeyiz. Bu beş ülke arasında Müslüman bir ülke var mı? Bütün kıtalar temsil ediliyor mu, Güney Amerika ve Afrika dâhil mi? Maalesef hayır. Böyle bir dünya nasıl adil olabilir?´´ diye sordu.   

                Ebubekir GİZLİGİDER; ‘´Dünya üzerindeki mazlumlar, kurbanlar ve tüm masum insanlar adına her platformda sıklıkla dile getirdiğimiz  “Dünya Beşten Büyüktür” çağrımız doğrultusunda, BM´nin günümüz gerçeklikleri ışığında kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması, adaletli temsilin sağlanması ve BM Güvenlik Konseyinin daha demokratik, şeffaf, etkin ve hesap verebilir bir işleyişe kavuşması için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.´´ diye sözlerine son verdi.

Zaman birlik ve beraberlik zamanı…. Vatan tehlikede iken kimsenin siyaset uğruna bu sorunlara duyarsız kalma lüksü yoktur.