EDEBALİCE
YOLA DEVAM!...
ALİ İHSAN TOSUN
9 Temmuz itibariyle yeni bir döneme girdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yemininden sonra “Başkan” oluşu… Kabineyi açıkladıktan sonra yeni hükümetin kurulması… Bakanların yemininden sonra görevi teslim alışları… Resmen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nin başlamasını sağlamıştır.
Tarihi bir gündür… Tıpkı “Birinci Meclis’in” açılışı gibi… Halktan birçok kişinin de katlımı ve “dualarla”, sevgi seli ile!... Aynı heyecanı yaşadık!...
Şimdiye kadar alıştırmaya çalıştıkları “içkili balolardan”, “kabul törenlerinden”; “dualı, namazlı niyazlı açılışlara!.. Hasret kalmıştık!... Reis’in önderliğinde bu hasretimiz de giderildi çok şükür!...
@ @ @
16 yıllık AK Parti Hükümeti döneminde geriye dönülmez çok şey değişti. Ezber bozuldu.
Halka rağmen birçok şeye karşı çıkanlar artık AK Partili gibi düşünmeye başladı!... Milletin önünde durulamayacağının farkına vardı. Millete göre politika yapmaya başladı, istese de istemese de!
Özlemini duyduğumuz bir lider görmeye başladık; halkın içinden gelen, halk gibi yaşayan, halkın duyguların benimseyen “Vatan Aşığı” bir lider profili karşımızda!...
@ @ @
Yapısal reformlarla devletin üzerindeki hantallık kalkacak. Daha hızlı karar verilerek daha hızlı hareket edilecek. Gereksiz bürokratik engeller kalmayacak.
Kabinede her kesimden konunun uzmanı, tecrübeli bakanlar var. Daha çok güven verildiği için özel sektör memnun, esnaf memnun, işçi memnun, memur memnun, köylü memnun. Daha çok iş yapılacak, daha çok istihdam sağlanacak.
Erdoğan, kabineyi oluştururken dikkat ettiği başlıklardan birisi terörle mücadele oldu. Milli Savunma Bakanlığı görevine konunun uzmanı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar getirildi.
Milli Eğitim’in başına, eğitimden gelen bir bürokrat atandı. Eğitim camiası memnun.
Kamu ve özel sektörden seçilen bakanların uyum içerisinde çalışacağını düşünüyoruz.
@ @ @
Yapılacak çok iş var.
Önce sıra terörde, demokraside, tarımda, ekonomide, sanayide ve eğitimde!...
Türkiye için artık icraat zamanı.
@ @ @
Son dönemde suni döviz kuru artışları ve arkasından gelen faiz lobisinin hamleleri ekonomi üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu.
Enerji ve girdi fiyatlarının artmasının yanında ticari ve tarımsal kredi faizlerinin yüksek oranlarda seyretmesi yatırım yapmayı zorlaştırdı. Hem tarımda hem sanayide ekonomiyi zora soktu.
- kuru ve faiz oranları hemen düşürülerek ekonomiye ve üretime canlılık getirilmeli.
Tarıma destek devam etmeli!... Çiftçi, ürününü rahatlıkla ve değerinde satabilmeli. Çiftçiye modern tarım yapabilecek imkân sağlanmalı.
Sanayici desteklenmeli! … Daha çok üretim, daha çok istihdam sağlanmalı.
Kamu ve özel sektörde çalışanlara sahip çıkılmalı.
Özel sektör desteklenerek ihracata yönelik üretim yapılmalı!... İthalat azaltılmalı. Milli varlıklarımıza yönelinmeli!...
@ @ @
Yeraltı kaynaklarının araştırılması, çıkarılması ile ilgili çalışmalara hız verilmeli!... Maden Tetkik Araştırma Enstitüsü'nün yapacağı araştırmalara destek verilmelidir. Çünkü kullanılmayan kaynak, bizim değildir. Türkiye’nin kurtuluşu kendi madenlerimizi kendimizin işlemesinden geçer.
@ @ @
Yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi için en büyük ihtiyaç; nitelikli bir eğitim ve nitelikli insandır.
Geçmişte vesayet hükümetlerinin sırf İmam Hatipler’in önünü kapatmak için meslek liselerinin itibarsızlaştırması en büyük kaybımız olmuştur. Bugün FETÖ gibi terör örgütlerinin din kisvesi altında yıkıcı faaliyet yapmasının sebebi budur.
Eğitimde kalite standartları yükseltilmeli, eğiticilerin niteliği artırılmalı, mesleki eğitime gereken önem verilmelidir. Sanayi için kalifiye eleman yetiştirilmelidir!...
@ @ @
Vesayet dönemi kapandı. Milletin iktidarı başa geçti!...
Artık “Durmak yok, yola devam!...”
Daha çoook işimiz var!...