Biz insanlar için su en önemli yaşam kaynağıdır. Bazılarımızın pek su içme alışkanlığı yoktur. Bazılarımız ise yemek yemeden önce ya da sonra oldukça fazla su tüketimi yapmaktadır.

Eğer su içme alışkanlığına sahip değilseniz bugünden sonra bol bol su içmenizi tavsiye ediyorum. Doktora gidersiniz ve herhangi bir hastalıkta doktorunuzun size söyleyeceği cümle genelde şöyledir;

“Bol bol su içmelisiniz” Sizce neden hep bu cümleyi duyuyoruz. Hiç düşündünüz mü ?  Bu sorunun cevabı aslında çok kolay çünkü vücudumuzun %70´i zaten sudur.

Birçoğumuz suyun hayatımız için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bazen 1 – 2 gün su içmezseniz yutkunma güçlüğü, şiddetli mide bulantısı yaşamaya başlarsınız. Eğer susuzluk hissi devam ederse bağırsak hareketleri durur ve ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Uzmanlara göre ortalama günlük olarak su tüketiminin 2 – 2.5 litre olması tavsiye edilir. Fakat %40 ihtimalle hiç kimse bu kadar su tüketmiyor. Su insan sağlığı için çok önemli bir kaynaktır.

İçeceklerin hiçbiri suyun yerini tutamaz. Bazı insanlar su ihtiyacını asitli içecekler içerek gidermektedir. Aslında bu alışkanlık çok yanlıştır çünkü asitli içecekler mideye rahatsızlık verir alınan asidin etkisini azaltmak için vücut çok fazla su harcamak zorunda kalır. 

Yemek öncesi ya da yemek sonrası susama hissi oldukça fazla olmaktadır. Hatta bazılarımız yemek öncesi sadece su içerek açlık hissini gidermektedir.

Sabah kalkar kalkmaz ve her öğünden önce  1 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin. Sabahları içilen su böbreklerin temizlenmesine yardımcı olurken öğünlerin öncesinde içilen su ise daha az yemek yemenizi sağlar.

Yanınızda küçük bir su şişesi taşımayı alışkanlık haline getirerek  ev ve iş yerinde daha fazla su tüketebilirsiniz.