Özellikle devletin yapısına zarar vermek isteyenlere karşı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan veya tutuklananlara karşı kimsenin diyeceği bir şey yok, hak ettikleri cezayı alacaklar.

Fakat ben dahil pek çok kişiyi üzen şeyse özellikle öğretmenler arasında suçu sadece cemaat okuluna öğrenci göndermek olan bazı arkadaşların da açığa alınması ve meslek kariyerlerine leke getirilmesi.

Yineliyorum.

Bariz olarak cemaat üyesi olup, gerek maddi, gerek manevi, gerekse cemaate yeni üye kazandırmak için çalışanlar için hiçbir şey demiyorum onlara gereken ceza verilmeli tamam.

15 Temmuz´a kadar özel okullara(cemaat okulları dahil) öğrenci desteği veren devletin ta kendisi değil mi?

Şunun ayrımın yapılması lazımdı, şöyle denmeliydi;

“2013 yılına kadar tüm okulları biz aynı kapsamda görüyorduk ama 17-25 aralıktan sonra hükümete karşı kurulan komplo nedeniyle cemaat okullarını teröre destek veren okullar kapsamında görüyoruz ve bu tarihten sonra bu okullara öğrenci gönderenleri de terör örgütüne destek vermekle suçlayacağız” dense tamamdı. Dendi mi? kısmen.

Kısmen diyorum çünkü bu konu dile geldi ama devlet bu okullara maddi yardıma devam etti.

Özellikle cemaat okulları 2013 ve sonrasında büyük bir öğrenci kaybı yaşadı, bunu telafi etmek için de inanılmaz ücret indirimine gittiler. Bu özellikle devlet memurları ve dar gelirliler için büyük bir fırsat oldu. Veliler, daha iyi bir ortamda okutacakları düşüncesiyle çocuklarını bu okullara yazdırdılar.

Bilerek ve isteyerek bizzat cemaat üyesi olduğu için bu okula öğrenci veren yok mu? Var. İşte onlarla diğerlerini ayırt etmek de devlete düşüyor.

Şimdi tüm suçu bu olan, cemaatle alakası olmayan, hatta cemaate karşı olan öğretmen ve memur arkadaşlarımın sesi olmaya çalışıyorum.

“Hocam, lütfen bu meseleyi gazetede dile getirin, sesimiz olun” diyenler adına yazıyorum.

“İnanın kahroluyorum bana gönderdikleri yazıda terör örgütüne destek maddi destek vermek… diye bir ibareyi gördüğümden beri geceleri uyuyamıyorum, çocuklarımın, arkadaşlarımın, tanıdıklarımın yanında ezik büzük oluyorum, tek suçum o okula çocuğumu yazdırmak.”

İşte böyle dile getiriyorlar içinde bulundukları durumu.

Ve ben inanıyorum ki adalet bu durumu hakkaniyetle çözer.

Suçlu olan cezasını, masum olan hakkını alacaktır.

Yoksa kurunun yanında yanan yaşlara yazık olacak. Çok yazık.