Barış Manço’nun Fransa'da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olarak çıktığında küstah bir spikerin Barış Manço ile dalga geçmek için  “İşte Türk, yani barbar, vahşi vs...” gibi takdim ettiğinde Barış Manço’nun daha fazla dayanamayıp spikere verdiği cevabı konu alan yazımı “Her şey olabilirsiniz… Ama” başlıklı köşe yazımda uzunca yazmıştım.

Barış Manço'nun müthiş cevabından sonra televizyon yöneticileri canlı yayını keserler ve spikeri yayından alarak başka bir spiker yerine verilir ve canlı yayın yeniden başlar, yeni spiker Barış Manço'dan ve Türklerden özür diler. İsteyen arama motorlarından konu hakkında teferruatlı bilgi edinebilirler.

Bizim değerlerimiz ile küstahça alay eden yabancılar ne yazık ki az değil.

Bir küstahlık da Amerikadan…

Türk Yıldızlarının Amerika’da ki gösteri uçuşundan sonra televizyon spikeri hanımın küstahlığı.

Bakar mısınız?

Amerika’da yapılan gösteri uçuşundan sonra televizyon spikeri hanım; Türk yıldızları gösteri pilotumuz Evren Ayna'ya muzipçe gülerek ve tepeden bakarak sorar. “Uçaklarınızın altındaki kartal figürünü Thunder birds (ABD gösteri filosu) lerden mi aldınız ?”

Evren Ayna'nın cevabı aynen şöyledir;

''Uçaklarımızın altındaki çift başlı kartal figürü tarihteki büyük Türk imparatorluklarından biri olan Selçuklu'lardan gelmektedir, aynı zamanda Hava kuvvetlerimizin de sembolüdür, doğunun ve batının hakimi olmayı betimler ve bizim kültürümüzde 1000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Biz bu nedenle kullanıyoruz, ama Thunder birds bu figürü nereden aldı, hangi tarihsel geçmişe dayanarak kullanıyor bilmiyorum isterseniz onlara sorun, nereden bulduklarını belki anlatırlar.''

Yukarda değerli sanatçımız Barış Manço Fransa’da küstah spikere nasıl bir cevap vermişse, Amerika’da ki küstah bayan spikere de değerli pilotumuz Evren Ayna emperyalizme özgü tepeden bakan, Türk’e o konumu ve başarıyı yakıştıramayan insanlara en güzel cevabı vermiştir.

Sevgili Dostlar

Bu Türk Yıldızlarının gösterilerini izleyip de gururlanmayacak bir vatan evladı var mıdır?

Peki, pilotumuzun verdiği cevabı beğenmeyen var mıdır?

Bu bir tavırdır ve bu tavır çok kıymetli bir “değer” dir.

Ne yazık ki bu değer, bazı insanımızın anlayamadığı, kendinde olmadığı, arayıp bulma zahmetine de girmediği bir değerdir.

Bizleri bu tavrı gösteren sanatçılarımız, sporcularımız, pilotlarımız… Gururlandırmakta ve göğsümüzü kabartmaktadır.

Bu tavır da tıpkı olimpiyatlarda silah atışlarında hiçbir teçhizat takınmadan, eli cebinde sade bir şekilde atışını yaparak gümüş madalya alan Yusuf Dikeç tavrıdır.

Bu tavırda özgüven vardır, bu tavırda dik duruş, kimlik, tarih şuuru vardır.

Bir şair olarak bu tavrı göstererek göğsümüzü kabartan Türk Yıldızları için birkaç dörtlük yazarken sizleri şiirle baş başa bırakır saygılar sunarım.

TÜRK YILDIZLARI

Gösteride sıra sıra

Dizilir Türk Yıldızları

Her haliyle açık ara

Sezilir Türk Yıldızları

.

Hep başarı var sözünde

Hiç korku yoktur gözünde

Kartal gibi gökyüzünde

Süzülür Türk Yıldızları

.

Aşkla dolu yürekleri

Mavi semalardır yeri

Yapamazlarsa gösteri

Üzülür Türk Yıldızları

.

Başlar dik; zevkle, onurla

Görebilmek için turla

Heyecanla ve gururla

Gezilir Türk Yıldızları

.

“Ey Türk! Durma yok, ilerle…”

Hız alırlar bu emirle

Tarihe altın harflerle

Yazılır Türk Yıldızları