Amerika Türkiye´nin müttefiki, PYD ve PKK´ya karşı yapılan harekatlarda “Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanıyor” dedi. Rusya bize gıcık, Türkiye “başına iş açıyor” dedi. Türkiye sınır ihlali gerekçesi ile Rus Migini düşürdü, Rusya dellendi, bize küstü, Amerika “sorun değil” dedi.

Suriye´deki başkan o sıralar Esed/ Esad durumunda, çek git diyoruz gitmiyor, Çin ve İran, Rus Migini düşürdüğümüz ve Suriye rejimin eleştirdiğimiz için onlar da bize gıcık oldu.

PYD Suriye´de PYD iken Türkiye sınırları içinde PKK oluveriyor aynı olduğunu biz biliyoruz ama bunu Amerika´ya anlatamıyoruz, aslında biliyor da bilmezlikten geliyor Rusya ve Amerika onları destekliyor Suriye IŞİD´e karşı savaştıkları için gıcık olmasına rağmen mecburen destekliyor.

O dönemin başbakanı sayın Ahmet Davutoğlu, bu sarmaldan çıkamayınca politika değiştirmek gerekir düşüncesi ile alınıp yerine başbakan olarak sayın Binali Yıldırım getiriliyor. Toptan değişime gidiliyor,. Başbakan değişince Rusya ile ilişkiler de rayına giriyor ama ille de migimizin parasını alırız dediler.

Kerry geldi, Barzani geldi, anlaştık Suriye´ye girdik Esad yeniden Esed durumuna geliyor, onu destekleyen düzensiz ordu ÖSO bizim yancımız oluyor. Amerika´nın hoşlanması lazımken hala gıcık gıcık laflar ediyor. Biz ona yardım edelim derken Esad/Esed bizi Birleşmiş milletlere şikayet etti iyi mi.

Mesele çakılmasın diye de yapmış olabilir, “PYD Fırat´ın batısına geçmeyecek tamam mı?” dedik Amerika “tamam” dedi ama şimdi yan çiziyor, Arkadaş biz İŞİD´i Cerablus´tan kovduk sizde bunları doğuya çekin diyoruz “ “Valla biz de çekilin diyoruz ama çekilmiyor keratalar diyor”.

Esat´a/Eset´e iyilik olsun diye onun gıcık olduğu PYD´ye vuruyoruz bize sitem ediyor. Şimdi El-Bab´da konuşlanan IŞİD militanlarına ÖSO ile vuracağız, vuracağız da Suriye, Amerika, Rusya ve PYD ile ortak hareket etmemiz lazım.

Lazım da adamlar durmuyor birader. İkide birde tankımıza topumuza ateş ediyor. Mecburen biz de onlara ateş açıp mevzilerini imha ediyoruz.

Rusya ve Amerika pis pis bakıyor ama elleri mahkum anlaşma yaptık ya, istemem yan cebime koy hesabı kerhen destekler gibi görünüp hömermekle yetiniyor şimdilik. Dengede tutması lazım kolay mı. Aha bu arada İsrail´le anlaşmayı imzaladık.

Almanya baktı ki dışta kalıyor “yav ben salak mıyım ben de şunlara yancı olayım, 1915 için aldığımız karardan geri adım atayım da hoş kişi geçeyim neme lazım arayı sıcak tutmak lazım” diyor. Bu arada sınır dışında bir halt yiyemeyen PYD, PKK kılığı altında sınırlarımız içinde terör eylemlerine devam ediyor.

Amerika “biz içeriye karışmayız dışarda iplerini çekiyoruz” diyor. Dediğini güya kanıtlamak için de PYDlilere“Bizim oğlan şu Membiç´ten, Fıratın doğusuna doğru çekil de ilerde yine girersin adamlara söz verdik ayıp olmasın” diyor ama bu sefer de Rusya “onlar bize orada lazım IŞİD militanlarını öldürecekler” diye gıcıklık yapıyor.

Bu sıralar Amerika ile durumumuz limon tadında, Rusya ile limonata, Suriye ile de kant vaziyetinde, velhasıl ne eskiden ne de şimdi kimseye yaranamıyoruz.

Netçe itibarıyla güneyimizde durum karmaaaaaan çorman.