Bu noktada hemfikir olmayanımız yoktur ama her iki, erdemin de bize sunduğu değerleri neden uygulayamıyoruz bunu bir türlü anlamış değilim.

Lütfen değerlendirin. Toplumca veya bireyce biz bunlara sahibiz dediğinizin karşısına işaret koyun bakalım kaçına sahibiz siz karar verin.

KUR´ANI KERİM´e gör Müslümanlarda olması gerekenler;

Şirk koşmayacaksınız, öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan söylemeyin, iftira atmayın, gıybet etmeyin, adaletsizlik yapmayın, rüşvet alıp vermeyin, adam kayırmayın, kibirlenmeyin, iyiliği başa kakmayın, gösteriş yapmayın, kin tutmayın, yetime-öksüze zulüm etme, kötü söz söyleme, haset etme, emanete hıyanet etme, cimri de olma savurgan da, yalan yere şahitlik etme, bozgunculuk yapna, trazide ve ölçüde hile yapma, zina yapma, içki içme, kumar oynama, büyü fal sihir yapma, faiz alma verme, ana-babaya kötü davranma, köle cariye yapma, zorla din dayatma,

TÜRK NASIL OLMALIDIR?

Devlet ve milletine bağlıdır, Büyüğüne karşı saygılıdır, küçüklerini korur, Kadını baş tacı yapar çünkü ona “hanım” der, gelenekçidir, arkadaşını asla satmaz, zayıfı korur, komşusunu asla aç bırakmaz, sadıktır, ahlaklıdır, dürüsttür, merttir, savaşçıdır, korkusuzdur, can verir sır vermez, devletini ve milletini asla satmaz, doğrudur, çalışkandır, ülkücüdür.

Yukarıdaki iki erdemin yanına daha pek çok şey yazılabilir.

Türk olmanın verdiği erdem şovenistlik, Müslüman olmaktan gurur duymak da gericilik değildir.

Ben bunları yazarken bile yaklaşan Kurban Bayramında vatandaşa kakalarız diye 242 firmanın Kahramanmaraş biberi diye ne idiğü belirsiz kimyasallar kullanarak biber yaptığı, lokum, kuruyemiş ve kolada merdiven altı üretimlerin piyasaya sürüldüğü, kurbanlık hayvanlara hormon verildiği haberleri dönüyordu televizyonda.

Sadece bu iki erdeme sahip çıksak sizce sorun kalır mı ortada.