Bence bu isim hepsinden daha fazla önemli çünkü tespitleri –belki şimdi anlaşılıyor ama- direk hedefe atıştı.

Kamer Genç; Evet, nev-i şahsına münhasır bir kişiydi (yani kendine özgü davranışı ve karakteri olan kişi.) Evet, Türkçesi çok kötüydü, iticiydi, kırıcıydı, doğru dürüst bir cümle dahi kuramazdı, sinirliydi, agresifti, konuşması tam olarak da anlaşılmazdı, espri mi yapıyor, ciddi mi pek anlaşılmazdı.

Amaaaaa

Doğruları söylemekten hiç geri durmadı, bir siyasi partiye mensup olsa bile her zaman tek kişilik muhalefetti, genel kurulda bir çalışma varsa kimse olmasa bile o tek başına orda olurdu.

Fakir bir ailenin çocuğuydu, eşi öğretmendi, 1987 den itibaren 4 dönem milletvekilliği yaptı özünde sosyal demokrat bir kişiydi ama zamanın şartları gereği DYP den milletvekili oldu, meclis başkan vekilliği yaptı, 2007 de DYP baraj altı kalınca bağımsız milletvekili oldu ve 2010 da yeniden CHP den milletvekili seçildi.

Bu meclisten binlerce milletvekili geldi geçti ama kaç kişi kaldı ki akılda. Bence Kamer Genç, ben be benim yaşımda olanların unutamayacağı isimlerin başında gelecektir.

O, birçok kişi tarafından belki nefretle anılacak, belki öldü de kurtulduk denilecek. İşte onun böyle anılmasına, yaptığı çıkışlardan sonra nerdeyse bir hafta ortalığın karışmasına sebep olan birkaç anekdot.

- Japonya´nın Ankara büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda Emine Erdoğan´ın konuşmasına tepki vererek “sen hangi sıfatla konuşuyorsun” diye seslenmişti.

-Genç bir hanımla geceyi oğlunun evinde geçirdiği iddialarına “Ben oğlumun evine çiçek sulamaya gitmiştim” yanıtı.

- Mecliste konuşurken kendini yanlış anlayan bir milletvekilini azarlarken “…don demedim kardeşim bor dedim af edersin haysiyetsiz misin sen yav.”

-Aile ve sosyal politikalar bakanı Fatma Şahin´e “Atatürk olmasaydı sen şimdi kim bilir hangi tarikat şeyhinin bilmem kaçıncı karısı olurdun”

-Deniz feneri meselesinde toplanan 41 milyon avronun sonucu belli olana kadar meclise fenerle geleceğim demiş ve elinde eski bir fenerle girip çıkmıştı günlerce.

Belki daha çoook şey söylenecek ama benim bugün Kamer Genç´i buraya taşımamın tek bir nedeni var o da 2009 yılında yaptığı konuşma. Temsilde hata olmaz halk arasında bir söz vardır YÜK DEVESİ BAĞIRTKAN OLUR diye.

İşte ben de Kamer Genç´in sesini duyurmakta zorluk çektiği için sürekli agresif ve kavgacı olduğu kanısındayım. Adam Fetullah Gülen ile ilgili olarak mealen diyordu ki;

-“ Kardeşim benim kim olduğum belli, peki siz bu adamın kim olduğunu biliyor musunuz? Gelin bir komisyon kurup araştıralım bu adam ne diye yurt dışında okul yapıp duruyor, bu değirmenin suyu nerden geliyor, dışardaki çocuklara Türkçe öğretmeye çalışacağına kendi memleketindeki çocukları okutsun, başınıza daha büyük bela gelmeden gelin bir komisyon kurup araştıralım….”

Valla Kamer Genç şöyledir böyledir ama adam bir kere dinlenmiş olsaydı belki tüm bunlar olmaya bilir miydi?

Bilemem.