Acaba ikinci bir kalkışma olur mu endişesi ve korkusuyla ne zamana kadar yaşayacağız? Şimdilerde yeni gündemimiz bu. İlki bir kalkışmaydı ama ikincisi resmen darbe olacak hem de oldukça kanlı.

Düşüncesi bile berbat.

Bu görüşü belki de ilk ortaya atan emekli albay Hasan Atilla Uğur. Kendisinin “Abdullah Öcalan´ı nasıl sorguladım” kitabından hatırlayacaksınız. Düşünceleri ve görüşleri yabana atılacak birisi değil. İyi de bu fikre nereden ve nasıl kapıldı?

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir tv kanalında “hiçbir şey geçmiş değil, daha korkuncu ve kötüsü kapıda, bu kez birkaç yönden kalkışacaklar, doğuda ayaklanma başlatıp isyan çıkaracaklar bunun alt yapısını şimdiden oluşturuyorlar, İngiliz ajanları doğuda ve güneydoğuda cirit atıyor ve toprak ağalarıyla, cemaat önderleriyle, zengin Kürtlerle sürekli temas halindeler, bu arada kriptolar açığa çıkarak asıl saldırıyı yapacaklar ve ülke büyük bir kaosa sürüklenecek.” Dedi.

Buna ister Yeşilçam senaryosu deyiniz, ister olabilir gözüyle bakınız. Yalınız bu durumlarda septik yani şüpheci bir yaklaşım bence en akıllıca olanıdır. Ya doğruysa.

Adamın bir bildiği var ki konuşuyor. Şu etapta yapılması gereken “gel bakalım arkadaş şu elindekileri bize de anlat bakalım” denmesi gerekiyor.

Her ne kadar Hasan Atilla Uğur, Vatan Partisi´nden milletvekili adayı olduğu için hükümet tarafından ciddiye alınmıyor olabilir ama düşünceleri, endişeleri, kaygıları ortak vatan kaygısı bu nedenle de önemli.

Hepimizin ortak düşüncesi şu ki; bir darbe yapmak bu kadar basit olabilir mi?

Neymiş bu kez ÖGG yani özel güvenlik görevlileri tarafından darbe yapılacakmış valla ben buna gülerim, hani suikast için kullanılacak deseler anlarım, anarşi yaratacaklar deseler anlarım, kaos için bazı yerlerde bombalı eylem yapacaklar deseler anlarım ama ÖGG ile darbe yapacaklar derlerse buna gülerim.

Ammaaaaa.

FETÖ kanalından tehlikenin geçmediği doğrudur, PKK hala can havliyle direniyor, İŞİD´in kuyruğuna basılıyor ne zaman canımızı yakacak belli değil. Özetle durum iyi değil.

Biri bir şey söylüyorsa, söyledikleri afaki değilse, vatan millet yararına ise bence ciddiye alıp değerlendirmekte yarar var.

HATIRLAYINIZ FETÖ TEHLİKESİ KİMSE CİDDİYE ALMADIĞI İÇİN GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ.

Bunu unutmayıp buna göre her görüşü önemseyerek, ciddiye alarak değerlendirmek gerekiyor.