Hayırlı, uğurlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl olur umarım. Umuyorum çünkü artık ummaktan başka yapacağımız pek de bir şey yok ve ne yazık ki eğitimin kalitesinin gittikçe düştüğü bir gerçek. Hem istatistiki olarak böyle, hem de bizatihi gözlemlerimizden biliyoruz ki böyle.

Ben geçmişte çok daha iyi eğitim veriliyordu lafından da pek hoşlanmıyorum. Hayır eskisi yenisi yok bunun her şey öğretmenden kaynaklanıyor bu kurumlarda.

Eğitim yılına sancılı girdik.

O ya da bu şekilde Milli Eğitim kan kaybediyor.

Kalite gittikçe düşüyor.

Nedenini nereye bağlarsanız bağlayın. Eğitim sistemine, öğretmen kalitesine, müfredata, okulların fiziki durumuna, maaşlara, hizmet kalitesine ya da başka bir sebebe……vebalden kurtulamazsınız.

Bir çocuğun yetişmesindeki her aşamada anne-babadan idareci ve öğretmene, milli eğitim müdüründen bakanına kadar herkes bu vebale ortaktır.

Pırıl pırıl bir zeka ile, tertemiz bir beyinle okullara teslim edilen çocuklar, son yıl okuldan mezun olurken bir anarşist, bir terörist, bir vatan haini, bir sapık, bir toplum düşmanı vs vs olarak karşımıza geliyorsa, yukarıda saydığım herkes bu vebalden payını alacaktır.

Kimse “ben üzerime düşeni yaptım gerisine ben karışmam” deme hakkına sahip değildir bu kurumda.

Okul bir fabrikadır.

Bir uçtan yemyeşil çiçekli bir fidan olarak giren çocuklarımızı diğer uçtan nasıl bir mamul olarak çıkacağı bu camianın içindekilerle şekillendirilecek bir fabrika.

Yani meyveli, verimli, dallı budaklı, çiçekli, gölgeli heybetli bir ağaç da olur.

Zehirli meyve veren, kimseye hayrı olmayan bir bitki de.

Yani kardeşim, bir topak hamur var elinizde. Nasıl istenirse öyle şekillenecek bir topak hamur. Son yirmi yıldır nasıl şekillendiği de ayan beyan belli oldu işte bundan iyi örnek mi olur.

Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya ahan da o bu işte. Bizim yıllardır anlatmaya çalıştığımız tam da bu.

Sistem mistem laf, müfredat, program hikaye, her şey öğretmenden bitiyor.  

Onun için kalbi sevgi ile dolu, eğitim öğretim adına bir damla da olsa katkı sağlamak için çaba gösteren kocaman yürekli tüm öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum.