Bir zamanlar “bu kış komünizm” geliyor nidalarının atıldığı günleri hatırlıyoruz. Komünizm inanılmaz korkunçtu o yıllarda, komünist denince öcüye benzer bir tip aklımıza gelirdi. Komünizmin temsil ülkesi SSCB´ydi, onun içinde solcu olan herkese “Komünistler Moskova´ya” denirdi, o ülke zaman içerisinde Glasnosttu Prestorikaydı derken liberal ekonomide ABD´yi bile geride bıraktı. Şimdi birçok alanda olmazsa olmaz ilişkilerimizin baş ülkesi oldu.

Mao´nun kızıl Çin´i, kızıl kitabın sembolü ülke Komünizmin en katı uygulandığı ülkelerden biriydi, şimdi o da ABD ile yarışır hale geldi Çin de ithalatımızın vazgeçilmezleri arasında.

Castrolu Küba da Enver Hocalı Arnavutluk da zaman uydu.

Her ne kadar Küba hala direniyorsa da can düşmanı ABD´li iş adamları ve siyasetçilere sonunda o da kapılarını açtı.

Sadece bunlar mı?

Teknoloji, sanayi, sinema sektörü, müzik, elektronik aletler, aklınıza ne gelirse inanılmaz değişti.

Telefondan televizyona, enerjiden otomotive hız baş döndürüyor.

Değişmeyen tek ne var biliyor musunuz?

Terör.

Ben bildim bileli ayrılıkçı terör örgütlerinin ellerinde kaleşnikof var.

1980 öncesinde henüz PKK denilen örgüt ortada yokken adına KAWA ya da RIZGARİ denilen örgütler bugünkü PKK nın işlevini görüyordu.

Özellikle doğuda bu örgütler köylere kasabalara, şehirlere inerek propaganda yapıyor, örgüt adına para topluyorlardı ve hepsinin ellerinde “keleş” denilen silahlar vardı. 1980 den sonra PKK kuruldu aynı işlemi o devam ettirdi.

Daha palazlanmaya bile başlamamışken önemsenmeyen ve “üç beş çapulcudan ibaret” denilen bu örgüt o günden bu güne varlığını sürdürüyor ve Kırk bine yakın insanımızın da ölümünden sorumlu.

Eğer hızla değişen ve olağan üstü hızla gelişen dünyada 1980 model bir örgütle hala uğraşıyorsak bunda bu güne kadar görev almış tüm hükümetlerin sorumluluğu vardır.

Şu anda yapılması gereken tek şey var.

Madem her şeyi göze aldık ve bıçağın kemiğe dayandığı bir noktadayız ve sınır ötesi bir harekata başladık, bitirmeden gelmeyelim.

Çok acı çektik.

Madem bu bir ulusal kurtuluş mücadelesi, o zaman 1920 ruhuyla kurtuluşa kadar devam.

Allah sonumuzu hayretsin.

Şayet Suriye topraklarından sınırımızda tehdit oluşturan tüm terör odaklarını temizlemeden ve ilerde bize tehdit oluşturamayacak hale getirmeden ayrılırsak ilerde çok daha acı günler yaşayabiliriz.