Doğru tabii hayat devam ediyor ama kime nasıl?

“Şırnak´ta askeri bir aracın geçişi sırasında teröristlerce yola önceden döşenen EYP patlatıldı üç askerimiz şehit oldu.” Bu haber sonrasında üç ayrı ilde üç ayrı evde hayat durdu. Acı dayanılmaz tarif edilmez, anne baba yüreğine taş basıp “Vatan sağ olsun diyor.” Aynı dakikalarda özel bir kanalda canlı yayınlanan bir evlendirme programında sahnedeki kızla erkek birbirine cilve yapıyor. Hayat devam ediyor.

“Diyarbakır´ın Bağlar ilçesinde bir eve düzenlenen baskında iki terörist öldürülürken bir polisimiz de şehit oldu.” Bu haber ajanslara düştüğü anda bir çok tv´de son dakika olarak alt yazılı verirken aynı dakikalarda özel bir kanalda çok önemli bir programda(!) modacı bir abi yada abla karşısındaki kızın giysisinin ne kadar kötü olduğunu sinirli bir dille anlatıyor, sinirlenmiş çünkü siyah bir kıyafete kahverengi bir çantayla kombin yapılmazmış. Eh hayat devam ediyor.

"Hakkari´de teröristlerle girilen çatışmada beş askerimiz şehit olurken yirmi terörist öldürüldü, beş terörist de canlı olarak ele geçirildi.” Bu haber akşam ana haber bültenlerinde acılı ailelerin görüntüleri eşliğinde verilirken aynı dakikalarda uydudaki iki yüz kırk kanalda cinsel gücü artıran ilaçlar, bedavadan biraz pahalı eşyalar, ekranda görüntülerdeki iki hatayı bulana havadan on bin lira verenler, kedicikleriyle oynayanlar ve Salako filmini 1500. Kez göstereler vardı. E ne yaparsınız hayat devam ediyor.

“Diyarbakır´da bomba yüklü bir araç patlatıldı 11 kişi şehit oldu onlarca yaralı var.” Bu haber bize ulaştıktan yarım saat sonra şehit olanlardan birinin benim köylüm Semih Turgut olduğunu öğreniyorum, cenazesinin cumartesi günü Salanda´da kılınacak namazla toprağa verileceğini öğreniyorum, ertesi gün cenazesine katılıyorum orada bulunanlarla beraber olmayan hakkımızı helal ediyoruz, akşam haberlerde çoğu kanalda sadece 15 saniye görüntü geçiyor hepsi bu. Bu esnada adı büyük özel bir kanalda çok daha önemli olduğu düşünülen bir komedi filmi oynuyor. Ne yapalım birader hayat devam ediyor işte.

Ama biliyorum ki aslanlarını toprağa verenler için hayat o dakikadan itibaren sadece yaşanıyor gibi görünüyordu çünkü zaman, ateş düşen o evlerde o anda durmuştu.