NEVÜ

“Türkiye’nin fen eğitimine katkı yapacak büyük bir potansiyeli var”

Abone Ol

Yaptığı çalışmalar, aldığı atıflarla fen eğitimi alanında dünyanın önde gelen bilim insanlarından biri olan ESERA Başkanı ve Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Erduran, ESERA hakkında konuştu.

Son 4 yılı başkanlık olmak üzere toplam 8 yıl ESERA Yönetim Kurulu’nda görev yapan Prof. Dr. Sibel Erduran, ESERA 2023 Kapadokya’nın çok başarılı geçtiğini ifade etti.

“TÜRKİYE’DE ÇOK DİNAMİK VE POTANSİYELİ YÜKSEK BİR KİTLE VAR”

66 ülkeden üyesi bulunan kurumun en yüksek üye sayısının Türkiye’den olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sibel Erduran, “Konferans sürecinde ve farklı ülkelerdeki deneyimlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, Türkiye’de çok dinamik, genç bir kitlenin olduğunu görüyorum. Özellikle genç akademisyenlerimizin bu alana çok önemli bir katkıları olacağını görüyorum. Onları desteklemek için yeni bir girişim yapılmasını tavsiye ederim çünkü Türkiye’nin fen eğitimine katkı yapacak büyük bir potansiyeli var. Sadece Türkiye özelinde değil dünya çapında bir potansiyelden bahsediyorum. Şunu da belirteyim, bununla ilgili benim de bir katkım olabilirse elimden ne geliyorsa yapmak isterim.” dedi.

Dünyanın dört bir yanından akademisyenler, doktora öğrencileri, araştırmacılar, öğretmenler ve bilim iletişimcileri gibi bilim eğitimine katkı sağlayan herkese açık olarak düzenlenen ESERA 2023 Kapadokya’nın bir hafta boyunca araştırma çalışmalarını derinlemesine sunmak ve tartışmak için bir platform sunduğunu belirten Prof. Dr. Sibel Erduran, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden meslektaşlarımızı Türkiye’ye getirmek çok onur verici oldu. Çok verimli bir konferans geçiriyoruz. Ayrıca üniversitesinin imkanlarını bize açtığı için Sayın Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve NEVÜ yönetimine çok teşekkür ederiz. Üniversitenizde olmaktan ve ESERA 2023 Kapadokya’yı burada düzenlemekten çok mutlu olduk. Üniversitenizde düzenlenen bu konferansın Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.