Geleneksel öykü yarışmasının kazananları belli oldu Geleneksel öykü yarışmasının kazananları belli oldu

14 Temmuz Pazar günü iki oturumda yapılacak olan sınava Nevşehir İl merkezinde 4043’ü kadın ve 1810’u da erkek olmak üzere toplam 5853 adayın gireceğini belirten ÖSYM Koordinatörü Aktekin, 23 binada ve 314 salonda yapılacak sınavda 743 personelin de görev alacağını söyledi.

Saat 10:15’de başlayacak KPSS Lisans (Genel Yetenek – Genel Kültür) oturumunun 130 dakika, eğitim bilimleri oturumunun ise saat 14:45’te başlayacağını ve 100 dakika süreceğini açıklayan Aktekin, sınava girecek adaylara da kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin ayrıca sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

14 Temmuz tarihinde uygulanacak 2024 KPSS LİSANS sınavına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 14 Temmuz Pazar günü 07.00 ile 15.00 saatleri arasında açık olacak.

Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın ‘Sınava Giriş Belgesi’ ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmekte.

Kaynak: BÜLTEN