ÖSYM tarafından 28 Temmuz Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek olan ‘Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2)’in saat 10:15’de başlayacağını ve 150 dakika süreceğini belirten Rektör ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Semih Aktekin, sınava Nevşehir İl merkezinde 409’u kadın ve 224’ü de erkek olmak üzere toplam 633 adayın gireceğini söyledi.

2 binada ve toplam 34 salonda yapılacak sınavda 110 personelin görev alacağını belirten Aktekin, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerektiğini hatırlattı. Aktekin ayrıca adaylardan saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra (saat 10.15) sınav salonlarına alınmayacaklarını sözlerine ekledi.

Yapılacak sınavın tüm adaylar için hayırlara vesile olmasını temennisinde de bulunan Aktekin ayrıca sınavda görev alacak olan tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Nüfus Müdürlüğü ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personelini de teşekkür etti.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK OLACAK

28 Temmuz tarihinde uygulanacak 2024 ALES/2 sınavına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 28 Temmuz Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacak.

Nevşehir’in 70. yılına özel 70 kültürel etkinlik düzenlenecek Nevşehir’in 70. yılına özel 70 kültürel etkinlik düzenlenecek

Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmekte.

Kaynak: BÜLTEN