Nevşehir Haberleri

TUK üyeleri NEVÜ’de yeterlilik değerlendirmesinde bulundu

Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyeleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde ‘Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (DUS) istinaden uzmanlık eğitimi verebilmesi için eğitici, mekan ve donanım yeterliliği alanlarında detaylı değerlendirmede bulundu.

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı TUK komisyonunda görevli Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçarslan ve Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu uzmanı Oğuzhan Üner, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinde kendilerine NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat İçen, Klinik Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Turgut ile fakültenin öğretim üyelerinin tamamının eşlik ettiği TUK yetkilileri, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi inşaatında da incelemede bulundu.

İncelemeler ve NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin sekiz Anabilim Dalı Başkanı ile yapılan toplantının ardından ‘Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi ve Eğitim Müfredatı’ ile ilgili de bilgilendirmelerde de bulunan TUK yetkilileri, gerek eğitici gerekse mekân ve donanım standartları açısından kısa sürede yetkin hale gelen Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile inşaatı devam etmekte olan Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nde yürütülen çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Yapılan incelemeler ve görüşmeler neticesinde uzmanlık eğitimi yetkilendirilmesi ile Ekim 2024 DUS sınavına istinaden NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde uzmanlık eğitimine başlanılacak olunmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin üniversiteye ve şehre kazandırılmasında kendilerine her zaman destek veren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na, YÖK Başkanlığına, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Milletvekillerine, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne, paydaşlara, hayırsever iş insanlarına ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerini iletti.

Aktekin ayrıca ziyaretlerinden dolayı TUK yetkililerine ve DUS eğitimine katkı sunan Diş Hekimliği Fakültesi’nin tüm akademik ve idari personeline teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamı temennisinde bulundu.