26 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rektörlük görevine atanan Semih Aktekin, atanması münasebetiyle bir mesaj yayınladı:

Rektör Aktekin mesajında şu ifadelere yer verdi; “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlük görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın teklifleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleri ile yeniden atanmış bulunmaktayım.

Takdir, güven ve desteklerinden ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, değerli Yükseköğretim Kurulu Üyelerine ve desteğini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum.

Göreve geldiğimiz 2020 yılından bu yana, ülkemizin belirlediği yüksek hedefler doğrultusunda gerek üniversitemize gerekse şehrimize ve bölgemize nitelikli katkılar sağlamak için akademik ve etik değerler çerçevesinde var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam etmekteyiz.

Şahsımın bu görev için tekrar takdir ve tensip edilmesi, göreve başladığımız günden bu yana şehrimizin idarecileri,  bürokratları, siyasetçileri, sivil toplum kuruluşları,  iş insanları, basın mensupları, akademik ve idari personelimizle gerçekleştirdiğimiz uyumlu, gayretli ve özverili çalışmaların bir neticesi olmuştur. Bu vesile ile üniversitemizin gelişimi için desteğini esirgemeyen sayın valilerimize, milletvekillerimize, iş insanlarımıza, STK temsilcilerimize, her türlü çabayı gösteren tüm akademik ve idari personelimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

“Muhtarlarımız bizim yol arkadaşlarımız” “Muhtarlarımız bizim yol arkadaşlarımız”

Önümüzdeki dönemde de akademik ve etik değerler çerçevesinde, aynı kararlılıkla çalışma ve projelerimize odaklanarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olarak marka değerini sürekli yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız. 

Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlenmesinden bu yana ihtisas alanı ile ilgili birçok proje ve çalışmayı hayata geçirmiş olmanın haklı gururunu yaşarken, Kapadokya’nın kalbinde yer alan Nevşehir'imizde seçkin bir yükseköğretim kurumu olarak, gerek nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, gerek üniversite-şehir, üniversite bölge iş birliği proje ve çalışmaları ile şehrimizin ve bölgemizin gelişimi ve tanıtımına nitelikli katkı sağlama gayretlerimizi tüm boyutlarıyla artırarak sürdüreceğiz.

Bu vesileyle atama kararının Üniversitemize, ilimize, bölgemize, ülkemize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını ve güzel hizmetler yapmamıza vesile olmasını diliyorum”.

Kaynak: BÜLTEN