Nevşehir Haberleri

NTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Öbekli’nin başkanlığında NTSO Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Abone Ol

Toplantıya, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO Meclis Başkan M. Ali Öbekli, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları, TOBB Nevşehir Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Nevşehir Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Ali Öbekli,

“Konuşmama başlamadan geçtiğimiz günlerde kazada hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

Sadece Nevşehir değil tüm Türkiye ve hatta tüm dünyada nitelikli işgücü sorunları yaşanmaktadır. Bizler de bu konu üzerine çalışmalar yaparak nitelikli iş gücünü geliştirip personel istihdamına katkı sağlamak amacındayız.

Malumunuz olduğu üzere içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda iç piyasada bir durağanlık söz konusu. İhracat ve dış ticaret olarak baktığımızda rekabet edebilirliğimiz azalmış durumda. Her koşulda ayakta kalmayı bilen iş dünyası olarak birlik ve beraberlik ışığında bunların da üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ise konuşmasında;

Nevşehir Acıgöl OSB'nin yer genişleme alanı ile ilgili kamu yararı kararı alındı. Tarım Bakanlığı’nın onayına müteakip genişleme yapılacak.

Nevşehir’imize hayırlı olsun.

Malumunuz olduğu üzere Avanos Organize Sanayi Bölgemizin kuruluşu tamamlandı ve tüzel kişiliğe kavuştu. Bölgede yer alan özel mülkiyet arazilerinin kamulaştırılması için kamu yararı kararı dosyaları hazırlandı ve bakanlığa sunuldu. Hazine arazilerinin OSB’ye devri tamamlandı.

1.352 dekar alan üzerine kurmakta olduğumuz Nevşehir Kozaklı jeotermal kaynaklı sera tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi için tahsis aşaması devam ediyor.  

Malumunuz olduğu üzere Derinkuyu - Kuyulutatlar’ da 1.200.000 metrekare alana yeni bir organize sanayi bölgesi kurmayı planlıyoruz. Otobana yakın bir mevkiye kuracağımız organize sanayi bölgesi için başvuru dosyası odamızca hazırlandı ve Sanayi Bakanlığı’na sunuldu. Etüt raporları hazırlandı. Yer seçimi çalışmaları için gün belirlenmesi talebimizi sanayi bakanlığına sunduk.

Üyelerimizin en büyük problemlerinden biri olan nitelikli eleman açığını gidermek için bir proje başlatıyoruz. Bu proje ilk olarak turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlayacak.

Turizm alanında çeşitli pozisyonlara personel yetiştirmek amacıyla İŞKUR’un mesleki eğitim kursları programına başvuracağız. Geniş bir konsorsiyumla yapılacak olan bu projede; Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımız, Nevşehir Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, TÜRSAB, KAPTİD, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi paydaşlarımız olacak. Genel Sekreterliğimiz aracılığı ile açılması istenen kursların talepleri toplanacak.

Sanayide ki ara eleman açığının giderilmesi ile projemiz devam edecek.”  dedi.

Toplantı soru – cevap bölümü ile sona erdi.