Eğitim

Yazar İsrafil Baran, minik okurlarıyla buluştu

Yazar İsrafil Baran, Kayseri Melikgazi Besime Özderici İlkokulu’nda düzenlenen Mars’a Yolculuk kitabının imza günü etkinliğine katıldı.

Abone Ol

Kayseri Besime Özderici İlkokulu tarafından gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde yazar İsrafil Baran’ın Mars’a Yolculuk isimli bilim kurgu kitabı öğrencilere okutuldu. Öğrenciler, İsrafil Baran’ın kitabını temin ederek okumaya başladı. Okul yönetiminin daveti üzerine yazar İsrafil Baran, öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi ve imza günü etkinliğine katıldı.

Yüzlerce öğrenci Mars’a Yolculuk kitabına özel olarak Mars figürleri ve astronot maketi ile süslenen salonda yazarın söyleşisini dinleyerek onunla birebir sohbet etme imkânı buldular. Üç Türk bilim insanının Kapadokya Nevşehir'den Mars'a yolculuğunun anlatıldığı kitabın yazarı İsrafil Baran, etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Başta öğretmenimiz Pınar Hanım olmak üzere okul yönetimine ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Mars’a Yolculuk kitabının genç yüreklerde uzay merakı oluşturduğunu görmek beni çok heyecanlandırdı. Umarım eserimi okuyan gençler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte ilerleyerek uzay araştırmalarında görev alırlar.” dedi.

Etkinlik, yazar İsrafil Baran’ın kitaplarını imzalaması ve hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından son buldu.