İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, il genelinde okul ziyaretlerine devam ederek Milli Eğitim Bakanlığının eğitim öğretim politikalarının okullarda uygulanması, müfredat değişiklikleri ve öğrencilerin sosyal-kültürel faaliyetleri ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunmak ve süreç takibi yapmak amacıyla Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Yazıcı, okul idarecileri ve öğretmenlerle öğretmenler odasında bir araya gelerek "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredat değişiklikleri başta olmak üzere eğitim çalışmaları, okulların fiziki koşulları, öğrenci başarıları, okullarda uygulanan sosyal-kültürel faaliyetler ve eğitim ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi aldı. Öğrencilerle de sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

MEM, öğrencilere Erasmus+ fırsatlarını tanıttı MEM, öğrencilere Erasmus+ fırsatlarını tanıttı

Eğitimde en önemli hedeflerinin öğrencilerle zihin ve gönül bağı kurarak eğitim almaları olduğunu vurgulayan Yazıcı: "Okul ziyaretlerinde amacımız Bakanlığımızın eğitim öğretim politikalarının okullarımızda uygulanmasını yerinde görmek ve değerlendirmek, aynı zamanda eğitim camiamızla bir arada olmaktır. Bu ziyaretlerimizle okul idarecileri ve öğretmenlerimizle bir araya gelerek talep ve önerilerini alıp eğitim çalışmaları, eğitim ihtiyaçları hakkında istişare etmekteyiz. Bu doğrultuda, okullarımızın ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli iyileştirmeleri yapmaya gayret ediyoruz. Ayrıca, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi konularda da görüş alışverişinde bulunarak bu etkinliklerin öğrencilerimizin gelişimine katkısını değerlendirmekteyiz.” diye konuştu.

29121528 Img 313229121600 Img 3175

Kaynak: HABER MERKEZİ