Nevşehir Haberleri

“Verimli ve kaliteli üretimin artırılması temel hedefimiz"

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından sürdürülen çalışmalara katıldı.

Abone Ol

İl Müdürü Memiş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü veteriner hekimleri ile birlikte hayvanlara yönelik sağlık taraması, koruyucu aşılar ile küpelenme faaliyetleri kapsamında, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan işletmeleri gezerek incelemelerde bulundu.

Memiş, yetiştiricilerle sohbet ederek, hayvan refahını bozacak her türlü uygulamaların hayvanlarda hastalık, az süt verimi, kilo kaybı ile döl verimi problemlerine neden olabileceğini hatırlattı.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığının “TARIM CEBİMDE” uygulaması ile artık vatandaşların ve yetiştiricilerin alacakları hayvanları kendilerinin sorgulayabileceklerini, cep telefonlarından uygulamayı indirerek “Hayvansal Üretim” menüsünden “Küpe Sorgulama” buradan ise hayvan küpe numarası girilerek hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere ulaşabileceklerini bildirdi.

İl Müdürü Memiş, 2024 yılının Türkiye Yüzyılı Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı olduğunu, her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını söyleyerek, “Verimli ve kaliteli üretimin artırılması temel hedefimiz." dedi.

Yetiştiriciler ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.