Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde Nevşehir il merkezinde de düzenlenen uygulama sınavı, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda yapıldı.

Sınava 94 lise ve 200 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 294 öğrenci katıldı.

"Uzay Keşif Aracının Dünya’ya Dönüşü” teması kapsamında gerçekleştirilen sınavda, öğrencilerden bir Uzay Keşif Kapsülü tasarlamaları istendi.

Öğrenciler, kendilerine verilen sürede tasarladıkları Uzay Keşif Kapsülünü jüri karşısında güvenli bir şekilde yere indirdiler ve değerlendirmeye alındılar.

Uygulama sınavı sonrasında başarılı olan öğrenciler, 3 yıl boyunca Deneyap Atölyesi’nde eğitim almaya hak kazandı.

Öğrenciler, DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri'nin kendileri için büyük bir fırsat sunduğunu ve hedefledikleri alanda kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirttiler.

Uygulama sınavını AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürü Metin Koçak da takip etti.

Nevşehir’de tartıştığı üvey dedesini bıçakladı Nevşehir’de tartıştığı üvey dedesini bıçakladı

“SİZ NEVŞEHİRİN AYDINLIK GELECEĞİSİNİZ”

DENEYAP uygulamalı sınavını ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, “Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, T3 Vakfı ortaklığı ile 94 Lise öğrencisi 200 Ortaokul öğrencisi Toplam 294 öğrencimiz DENEYAP atölyesi Nevşehir Uygulama sınavına katılan öğrencilerimizi ziyaret ettik. Pırıl pırıl, her biri Türkiye’nin geleceği olan Kardeşlerime Hayat boyu başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Img 0692DeneyapDeneyap 3

Kaynak: BÜLTEN