Nevşehir Haberleri

Urgenç’den Ülkü Ocakları Başkanı Şevik’e ziyaret

Türk Eğitim-Sen Başkanı Tayfur Urgenç ile Türkav Nevşehir İl Başkanı Mehmet Uçar, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik'i ziyaret etti.

Abone Ol

Yapılan ziyarette Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik'in gençliği uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan alı koymak için yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında görüşüldü.

Urgenç, “Ülkü Ocakları Türk Milletinin 57. alayıdır. Kendimizi ve kendi tarihimizi bilirsek birlik ve beraberlik anlayışı içinde vatanını karşılıksız seven insanların birbirlerini sevme mecburiyeti içerisinde milli bir anlayışla hayatımızın gayesi saydığımız müşterek ülkümüzün zafere ulaşması uğrunda, birlikte kurduğumuz iman ocağının sönmeden yanacağına ve bir gün milletimizin kara talihinin değiştirileceğine söz veriyoruz.

Bu Ocak'ta buluşanlar yetişenler Türk Milliyetçiliği fikrinde hayata bakanlar farklı coğrafyalarda olsa bile yüreği Türk Vatanı, Türk  bayrağı, Türk Devleti ve Türk Ülküsü'nde Kızılelma'da birleşen insanların oluşturduğu topluluktur. Türkiye'nin müreffeh geleceği üzerine Türk münevverlerinin, Türk Gençlerinin buluşma ve eğitim ocağı olan Ülkü Ocaklarında Milliyetçilik anlayışı Atatürk'ün ifade ettiği gibi İnsan sevgisine dayalıdır. İnsanın şahsiyetini ve hürriyetini ön plana alır. Fikriyatımızı doktiriner bir disipline sokan Başbuğ Alparslan Türkeş'in şu veciz sözü Ülkü Ocaklarının temel prensibi olmuştur. "Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin." İnanıyoruz ki; Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Urgenç ayrıca , “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik'e misafirperverliği, güleryüzü, şahsımıza ve teşkilatımıza gösterdiği kadirşinas yaklaşımından dolayı teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.