Eğitim

Şampiyonların okulu Altınyıldız LGS provasında

Özel Altınyıldız Koleji, 8. Sınıf öğrencilerine yönelik LGS prova sınavı düzenledi.

Abone Ol

Pandemi döneminin sona ermesiyle LGS uygulama sürecinde değişiklik yapılarak, 2024 LGS sınavının merkezi sınav sistemine göre uygulanarak öğrencilerin MEB tarafından belirlenen okullarda sınava gireceği açıklandı.

Altınyıldız Ortaokulu sınav grubu öğrencilerine sınav hazırlık sürecinde tam anlamıyla destek olmak amacıyla sınavın uygulanacağı okullardan biri olan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde prova LGS sınavı yapıldı.

Sınavın başlangıç ve bitiş saatleri, oturumlar, salonda girecek öğrenci sayıları tam olarak LGS formatına göre düzenlendi.

Öğrencileri sınav uygulama okuluna veliler getirerek, LGS heyecanını yaşayıp, tecrübe edindi.

Altınyıldız Ortaokulu, sözel ve sayısal oturum arasında öğrencilere ikramlıklarda bulunarak, sınav stresini ve kaygı düzeylerini azaltmaları sağlandı. Sınav süreci boyunca 8. sınıflardan sorumlu rehber öğretmen öğrencileri gözlemleyerek notlarını aldı.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, “Tecrübe çok önemli bir yol göstericidir. Paha biçilmez bir değerdir. Prova sınavı ile öğrencilerimize önemli bir tecrübe edindirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” denildi.