Nevşehir Haberleri

Müftülükten uygulamalı hac hazırlık semineri verildi

2024 yılı hac organizasyonu kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı güvencesiyle Nevşehir’de ek kontenjan hakkı elde eden hacı adaylarına yönelik “uygulamalı hac hazırlık semineri” düzenlendi.

Abone Ol

21-22 Mayıs tarihlerinde Kurşunlu Camii'nde düzenlenen seminerde, 82 hacı adayı kutsal yolculuklarına hazırlanmak üzere hac ibadeti konusunda bilgilendirildi.

Din görevlisi Nuri Aksom'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Kâzım Güzel'in açılış ve selamlama konuşması ile devam etti. Müftü Güzel, 2024 yılı hac organizasyonu ve başkanlığımızın hac çalışmaları hakkında genel bilgiler verdi ve kutsal topraklarda yapılması gereken hususlarda hacı adaylarına hatırlatmalarda bulundu.

İki gün süren seminerde İl Müftü Yardımcıları Nurcan Solak ve Mahmut Taşyapan, Şube Müdürü Ömer Yılmaz, Başvaiz Uğur Kuru ve Din Hizmetleri Uzmanı Adem Aydın sunumlarıyla katkı sağladı.

Yapılan açıklamada, Nevşehir İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Birimi olarak, 2024 yılı hac organizasyonunda yolculuğa çıkacak olan bu kıymetli vatandaşlarımızın seminerlere göstermiş oldukları rağbetten ötürü kendilerine teşekkür ederek yapacakları hac ibadetinin mebrur, dualarının makbul, günahlarının mağfur olmasını temenni ediyoruz denildi.