Nevşehir Haberleri

“Kapadokya turizmine yalan haberle balta vuran medyaya yaptırım uygulanmalı”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya turizmine balta vurmaya çalışan medyaya sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Yalan haber yapan haber sitesine tepki gösteren Ekici, “Duyduklarınızla değil, araştırarak doğru bilgiyle haber yapın!” dedi.

Ekici, “Dünya harikası Kapadokya’da bugün ters rüzgârla karşılaşıp vadi yamacındaki kayalıkların olduğu bölgeye zorunlu iniş planlayan 20 turist yolcu, bir pilot ve bir pilot yardımcısının olduğu sıcak hava balonu emniyetli bir şekilde inişini tamamlamıştır.

İniş sırasında hiçbir yaralanma ve ölüm olmamış, aksine emniyetli şekilde iniş için pilot Caner Uzun tarafından yolcular bilgilendirilmişlerdir.

Sıcak hava balonu vadi yamacındaki kayalıklara sürtünerek iniş yapmış, bölgeye anında sağlık jandarma ve itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, sonrasında balondaki yolcular güvenli şekilde tahliye edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Yaşanan bu olay haber sitelerinde farklı şekillerde yer bulurken, bir haber sitesinin sert iniş yapan sıcak hava balonu için “Kapadokya’da uçan hava balonu düştü, yaralılar var.” ifadelerini kullanarak yalan haberle Kapadokya turizmine balta vurmaya çalıştığını söyleyen Ekici, “Duyduklarınızla değil, araştırarak doğru bilgiyle haber yapın!” diye konuştu.

Ekici, “Uzun yıllardır bölgeyle özdeşleşen sıcak hava balonu uçuşlarında görev yapan pilotlarımızın hepsi sıkı eğitimlerden geçmiş alanlarında profesyonel sertifikalı pilotlardır. İniş güvenliği konusunda hem kalkış hem de iniş sırasında sürekli yolcuları bilgilendirmektedirler. Balonun sert iniş yapmasıyla balon düşmesi arasındaki farkı anlamayanlar sırf haber sitelerindeki trafiği artırmak için asılsız iddialar ve başlıklarla habercilik yaptığını zannetmektedirler. Kapadokya turizmine zarar veren bu ve buna benzer medya kuruluşlarını şiddetle kınıyor, kamuoyunu doğru bilgilendirecek haberler yapmaları için uyarıyoruz.

Ayrıca; Türkiye turizmine yalan haberle balta vuran medyaya ciddi yaptırımlar uygulanması için İletişim Başkanlığını göreve davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“MİSAFİRLERİMİZDE HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

Sıcak hava balon pilotu Caner Uzun, gazetecilere, zaman zaman hava olaylarıyla karşılaştıklarını belirtti.

Ters rüzgâra rağmen emniyetli şekilde iniş gerçekleştirdiklerini dile getiren Uzun, "Paşabağı bölgesinde saat 05.20'de kalkış yaptık. Çavuşin harabeleri, Zelve Açık Hava Müzesi'nin üzerinde gezip Aşk Vadisi içinde turumuzu tamamladık. Daha sonra Aşk Vadisi karşısına iniş planladık. O anda ters bir rüzgâr geldi. Kayalara sürterek iniş yaptık. Hiçbir misafirimizde yaralanma veya herhangi bir sıkıntı yok. Hepsi otellerine geçti." diye konuştu.

Balondaki yolculardan Portekizli Rosa Silva Mesquita ise turun keyifli şekilde başladığını ifade ederek, "O an ekipmanla uğraştılar ve gereken tüm çabayı gösterdiler. Pilot bize sürekli güven ve rahatlık verdi." dedi.