Nevşehir Haberleri

Göreme’deki kaçak yapılar yıkılıyor

Kapadokya Alan Başkanlığı bölgedeki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Nevşehir’in Uçhisar beldesindeki 4 katlı kaçak otel binasının ardından bu kez de Göreme’de konaklama amaçlı yapılmış 11 adet iglo ve 2 adet betonarme kaçak yapı kaldırıldı.

Abone Ol

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor.

Uçhisar’daki 4 katlı kaçak otel binasının ardından bu kez de Göreme’de peribacası oluşumlarının yakın çevresine konaklama amaçlı inşa edilen 11 adet iglo ve 2 adet betonarme kaçak yapının kaldırılması gerçekleştirildi.

Kapadokya Alan Başkanlığının Kapadokya’nın tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerini koruyup geliştirerek bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Çalışma boyunca sit alanında yapılanma koşullarına aykırı olarak ilave eklentileri bulunan yapıların kaçak bölümleri, kesin yapılanma yasağı bulunan sit alanlarında peribacası ve doğal oluşumlara zarar veren yapıların tamamının kaldırılacağı vurgulandı.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'da peribacalarına zarar veren yapıları ile bölgede kaçak ve usulsüz yapıların kaldırılmasına ve alanın temizlenerek rehabilite edilmesine ilişkin çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bölgenin doğal dokusuna zarar veren, kültürel varlıkları tahrip eden, turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyen tüm uygulamalara karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir.” ifadeleri yer aldı.