Nevşehir Haberleri

Gençlik Yaz Okulları etkinliği başlıyor

Yaz tatili döneminde yüz binlerce genci Gençlik Kamplarında misafir eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, tamamen ücretsiz bir başka eğitim ve aktivite fırsatını, Gençlik Yaz Okullarını bu yıl ilk kez hizmete sunuyor.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yaz gençler için dolu dolu bir yaz okulu planladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ücretsiz tatil fırsatı sunan Gençlik Kamplarının ardından gençlere yine ücretsiz eğitim ve eğlence fırsatı tanıyacak olan Gençlik Yaz Okullarının müjdesini verdi.

Aileler çocuklarını 1 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezlerine gönül rahatlığıyla bırakarak akşam alabilecek, gençler de tatil günlerini eğlenceli ve öğretici etkinliklerle geçirebilecek.

EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ ETKİNLİKLER

Gençlik Yaz Okulları 11 – 14 yaş grubu ve 15 – 18 yaş grubu olmak üzere iki farklı yaş grubuna göre hazırlandı. Her dönemin programı kültür-sanat, spor ve gönüllülük temaları çerçevesinde planlandı.

Her gençlik merkezinin kendi kapasitesine göre belirlenen kontenjan kapsamında hizmet vereceği yaz okullarında, imkânlar dâhilinde akıl ve zekâ oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışması, el sanatları, sokak oyunları, güzel konuşma sanatı, sahne sanatları, gönüllülük faaliyetleri, halk oyunları, temel dini bilgiler, ailelerle gönüllük çalışmaları, gezi gibi etkinlikler olacak.

Gençlik Yaz Okullarına başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinden bizzat yapılabilecek.

Kontenjan için kayıtların dolması durumunda yedek olarak kayıt olunabilecek.