Eğitim

Altınyıldızdan LGS sınavı provası

Altınyıldız, LGS sınavına hazırlık sürecinde olan öğrencilere tam anlamıyla destek olmak amacıyla sınavın uygulanacağı okullardan biri olan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde LGS sınavı yapıldı. İkinci prova sınavı ise Nevşehir Lisesi’nde gerçekleştirdi.

Abone Ol

Sınavın başlangıç ve bitiş saatleri, oturumlar ve salonda girecek öğrenci sayıları tam olarak LGS formatına göre düzenlendi.

Öğrenciler sınav uygulama okuluna veliler getirerek LGS heyecanını yaşamış ve tecrübe edindi. Sözel ve sayısal oturum arasında öğrencilere ikramlıklarda bulunuldu ve sınav stresini ve kaygı düzeylerinin azaltmaları sağlandı. Sınav uygulama süreci boyunca rehber öğretmen öğrencileri gözlemleyerek notlarını aldı.

LGS’nin yapılacağı Nevşehir Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde prova sınavı olan öğrenciler sınava emin adımlarla ilerlemenin ayrıcalığını yaşadı.

Yapılan sınav ile ilgili açıklamalarda bulunan okul idarecileri, “Prova sınavı ile öğrencilerimize önemli bir tecrübe edindirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.