Nevşehir Haberleri

Yüksekli–Şahinler köyleri arasında ilaçlama yapıldı

Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri, Kızılırmak çevresinde sivrisinek ve karasineğe karşı 6 noktada biyolojik ilaçlama yaptı.

Abone Ol

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, İl Özel İdaresi sorumluluğundaki 153 köyde bölgelere ayrılarak, toplam 10 personel ve ULV olarak tanımlanan araç üstü modern cihazlarla sivrisinek ve karasineğe karşı açık alanlarda Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı açısından kullanımı uygun bulunan ilaçlarla ilaçlanıyor.

İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince Kızılırmak çevresine Simillium SPP. (Üvez sineği) mücadelesi kapsamında Yüksekli – Şahinler köyleri arasında belirlenen 6 noktada 1.kez 380 litrelik biyolojik ilaçlama çalışması yapıldı.

Yapılan ilaçlama ile Kızılırmak çevresinde oluşan üvez sineğine karşı havzanın korunması ve vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesi planlanıyor.

Kızılırmak nehrinde üvez sineğine karşı en etkili mücadele, nehir içinde yaşam sürdüren larvalara karşı yapılıyor. Bu kapsamda zararlı, ilaçlama çalışması ile erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden, kontrol altına alınıyor.

Etkin mücadele yöntemi olan ve ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmayan biyolojik larvasit ile ilaçlama, düzenli olarak Nevşehir İl Özel İdaresi teknik personelinin kontrolünde 15 gün aralıklarla devam edecek.