Nevşehir Haberleri

Vali Yardımcısı Karaalioğlu ile NESİAD’lı kadınlardan ADEM’e ziyaret

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Kadın Kurulu Komitesi, Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu eşliğinde, Nevşehir Valiliği tarafından desteklenen Aile Dayanışma ve Eğitim Merkezi'ni (ADEM) ziyaret etti.

Abone Ol

Ziyarete Vali Yardımcısı Karaalioğlu’nun yanı sıra NESİAD Kadın Kurulu Üyeleri Ayşegül Özpamuk, İrem Ertaş, Gizem Kalfaoğlu Ay ve Büşra Çakar Güney katıldı.

Ziyaret sırasında katılımcı kursiyerlerin el emeğiyle ürettikleri hediyelik eşya, seramik, otel ve tekstil ürünleri incelendi ve bu ürünlerin üretim süreçleri hakkında bilgi alındı.

Kadınların iş hayatında daha etkin rol alabilmeleri için yapılabilecek çalışmaların ele alındığı görüşmelerde, kursiyerlerin yeteneklerini geliştirerek iş hayatına katılımlarını artırmayı hedefleyen adımlar atılması planlandı.

NESİAD Kadın Kurulu Başkanı Hatice Saygı, yaptığı açıklamada, kadınların iş gücüne katılımının desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, "ADEM gibi merkezler, kadınların toplumda daha aktif rol almalarına olanak tanıyor. Bu tür projeleri daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.