KÜN Rektörü Karasar, YKS tercihleri sonucu NEVÜ’yü kazanan öğrenciler için ‘hoş geldiniz’ mesajı yayımladı.

2024 Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Kapadokya Üniversitesine olan ilginin arttığını söyleyen Rektörü Karasar, “Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize hoş geldiniz diyoruz. Üniversitemiz ön lisansta yüzde 99, lisansta yüzde 91, toplamda yüzde 96 doluluk oranları ile 78 vakıf üniversitesi içerisinde en çok yerleştirme alan 11. vakıf üniversitesi olmuştur. Gençlerimizin yükseköğrenim yolunda attıkları bu önemli adımda, Kapadokya Üniversitesi olarak onların akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunma hedefiyle, kaliteli eğitim sunmayı ve çağdaş olanaklar sağlamayı sürdürmekten övünç duyuyoruz. Eğitimde mükemmeliyeti ve yenilikçiliği ön planda tutarak, akıl, ahlak, adalet, adap ilkeleriyle öğrencilerimize en iyi öğrenme deneyimini sağlamak ve onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmek için sürekli olarak kendimizi geliştiriyoruz.” dedi.

Kapadokya Üniversitesi’nin nitelikli eğitim anlayışı, modern öğretim yöntemleri ve kapsamlı araştırma olanakları ile bilinen gerçek bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Karasar, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim politikamız, öğrencilerimizin disiplinler arası bilgi birikimini ve eleştirel düşünme yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, akademik kadromuzun üstün nitelikleri ve üniversitemizin sağladığı çağdaş altyapı, öğrencilerimizin başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini desteklemektedir.

KÜN, Engelsiz Üniversite Ödülü'ne layık görüldü KÜN, Engelsiz Üniversite Ödülü'ne layık görüldü

Kapadokya Üniversitesi, tarihi ve kültürel zenginliklerle çevrili bir bölgede bulunarak öğrencilere sadece akademik bilgi sunmakla kalmaz, aynı zamanda özgün bir öğrenim deneyimi sağlar. Bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi dokusu, öğrencilerimizin eğitim süreçlerini zenginleştirirken, onların kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunur. Üniversitemizin sunduğu geniş akademik programlar, modern eğitim altyapısı ve çeşitli sosyal imkanlarla, öğrencilerimizin hem bilgi hem de beceri anlamında en üst seviyede donanımlı bireyler olarak mezun olmalarını sağlamak için çalışıyoruz.

Yeni öğrencilerimizi ve ailelerini üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtir, tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Üniversitemizin kapıları, bilgi arayışında olan ve kendini geliştirmek isteyen tüm gençlerimize her zaman açık olacaktır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ