Nevşehir'de çeyrek final sevinci Nevşehir'de çeyrek final sevinci

Vali Fidan mesajında ,”  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü milletçe, birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğündeki varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık duygularının yansıması olup, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşunun, özgür, müreffeh yarınlara yürüyüşünün ve Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımın tarihidir.

Şanlı Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ise geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına vesile olması bakımından son derece önemlidir. Zira 19 Mayıs ruhu, milletimizin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin anlamı, bu ruhta gizlidir.

Sevgili Gençler;

İstikbalde bizi yüceltecek olan da istikbalimizi koruyacak olan da sizlersiniz. Sizler, bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhunu karakterinizin bir parçası haline getirerek fikri hür, vicdanı hür bir nesil olacaksınız. Sahip olduğunuz bu üstün karakterden güç alarak gelecekte ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağınıza, bilim, sanat ve spordaki çalışmalarınızla dünyaya yön verecek nitelikte yetişkinler olacağınıza inancımız tamdır.

Cennet vatanımızın; sizlerin omuzlarında daha gelişmiş, daha müreffeh bir ülke olarak yükseleceğini; hür ve bağımsız bir şekilde ilelebet payidar kalacağını biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı'nın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ