Ortodonti  (Çene-Diş Bozuklukları) Uzmanı Dt. Nuri Yelken Nevşehir DentaFİX’de hasta kabulüne devam ediyor.

Bağ Bozumu Festivali programı belli oldu Bağ Bozumu Festivali programı belli oldu

Ortodonti Uzmanı Dt. Nuri Yelken, ortodonti (çene-diş bozuklukları), alt çene ileriliği/geriliği, alt ve üst çenenin gelişim bozukluklarının tedavileri, diş eti görünmesinde ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.

ÇOCUKLARDA İLK ORTODONTİ TEDAVİSİ NE ZAMAN YAPILMALI

Çocuklarda ilk ortodonti tedavisinin diş telleriyle 8-9 yaşlarında başladığını söyleyen Yelken, “Diş sabit ortodonti tedavileri yani diş tedavilerine genellikle 11-12 yaşlarında başlıyoruz. Ama iskeletsel bir problem varsa bu problemin erken teşhis ve tedavisi çok önemli. 8-9 yaşlarda iskeletsel problemlerin tedavilerini çok başarılı bir şekilde tamamlıyorken 11-12 yaşlar bu tür sorunların çözümünde geç kalınmış olabiliyor. Bu tür iskeletsel problemler çoğunlukla genetik faktörlere bağlıdır. Çocuğun çevresindeki yetişkin bireylerde bu tür sorunlar bulunabilir. Bu da size çocuğun normal görünmesine neden olur. Erken süt dişi kayıpları sonrası bu dişlerin boşluklarının korunması ileride oluşabilecek yer darlığının önlenmesi açısından son derece önemlidir. Yine aynı şekilde parmak veya el emme alışkanlığının erken dönemde ortodontik  apareylerle durdurulması anormalliğin ortaya çıkmasına engel olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı çocuklarınızı en kısa sürede bir ortodontik muayeneye götürmenizi tavsiye ediyoruz” dedi.

Yelken ayrıca, “Nevşehirli hastalarımızın hak ettiği kaliteli tedavileri, modern ve şık kliniğimizde, tecrübeli hekim kadrosu ile sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklarda Ortodonti Tedavisi Ne Zaman Yapılmalı1

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ