Nevşehir Haberleri

Ürgüp enerji dönüşümünde bölgeye öncülük etmeye hazırlanıyor

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ürgüp, sadece turizm de değil, enerji alanında da bölgeye önderlik etme kararlılığı içerisinde yol alan bir merkez olma yolundaki ilerleyişini sürdürüyor.

Abone Ol

Dünya ülkelerinin bugün ve yakın gelecekte en temel çevre sorunu küresel iklim değişikliğinin en temel nedenlerinden biri olarak da ele alınan karbon salınımı yoğunluğuna karşı bir dizi önlem alma noktasında çaba harcayan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ve belediye yönetimi, bir süre önce 2050 yılına kadar karbon sıfır şehri olma noktasında Meclisinden de bir karar çıkardı.

Karbon salınımının önüne geçebilmek amacıyla özellikle güneş enerjisinden elektrik üretme modelli projenin hayata geçirilmesi yönünde önemli gelişmeler sağlayan Başkan Bul, bu çerçevede Arçelik Enerji Şirketinin üst düzey yöneticileri ile Ürgüp’te bir araya gelerek ön görüşmelerde bulundu.

İlçede kullanılan araçları elektrikli araçlara dönüştürme noktasında da projelerini hayata geçirmek için adımlar atan Bul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Arçelik Enerji şirketi üst yönetimi ile toplandık. Ürgüp’ü 2050 yılına kadar “karbon sıfır” şehir yapacağız diye meclisimizden karar almıştık. Birleşmiş Milletler’e de bu konuda yazılı taahhütte bulunduk.

Şehrin karbon sıfır olması için özellikle güneş enerjisinden elektrik üretmek, araçlarımızı elektrikli araca çevirmek gibi hususlar önemli. Bunun için de şehir içinde araç elektrik şarj ünitelerimizin olması lazım. Arçelik ile bu proje üzerine ortak çalışmaya karar verdik.

2026 yılından itibaren Avrupa Birliği Karbon kullanarak yapılan ürünlerden vergi alacakmış. İhracatımızın önemli bir kısmı Avrupa Birliğine. Biz Ürgüp olarak bölgemizde önder olalım.” ifadelerine yer verdi.