Başkan Bul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ürgüp Belediyesinin kapalı ve açık otoparklarını işleten firma ile olan sözleşmenin 1 Ekim tarihi itibarıyla karşılıklı olarak feshedildiğini aktardı.

Bu tarihten itibaren otopark yönetiminin belediye bünyesinde oluşturulan ekip tarafından yürütüleceğini belirten Bul, bazı alanların otopark olmaktan çıkarılacağını ve bazı caddelerde park etmenin ücretli hale geleceğini kaydetti.

Milli Teknoloji Hamlesi "Mavi Vatan"a güç katıyor Milli Teknoloji Hamlesi "Mavi Vatan"a güç katıyor

Ayrıca, Ürgüp’teki büyük otel arazisinin ihale süreci ve inşaat başlangıcına kadar otopark olarak kullanılacağını belirten Başkan Bul, alana düzenleme yapılarak mıcır döküleceğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Kasım ayından itibaren yeni yaya yolumuz olacak. Yeni güzergahlar için İTÜ’den 3 hocamız “Ulaşım Master Planı” hazırlıyor. Kasım’dan itibaren yeni bir akışımız olacak.”

Bul, açıklamasında ayrıca, bir teknoloji firmasından uydu bağlantılı POS cihazları temin edildiği bilgisini paylaşarak, “Uydudan plaka okuyor, fotoğraflıyor. Ürgüplüler için indirimli abonelik imkanı da sağlıyor. Ürgüp’ümüze hayırlı olsun.” dedi.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR