Nevşehir Haberleri

Türk Kızılay 156 yaşında

Tarihinden taşan iyilik hikayeleriyle bir buçuk asırdır ihtiyacı olanların yanında olmanın gururunu yaşayan Türk Kızılay, 156 yaşında.

Abone Ol

Yıl dönümünü, görünce yüzleri gülümseten sembolünü hatırlatan “Aynı Hilalin Altında” temasıyla kutlayan Türk Kızılay, kurulduğu 11 Haziran 1868’den bu yana bağışçılarının katkılarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde insani yardım faaliyetlerine liderlik ediyor.

Yaraları sarmak ve hayatlara dokunmak için çalışarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay, 156 yılı geride bıraktığı kuruluş yıl dönümünü “Aynı Hilalin Altında” temasıyla kutluyor. Kızılay, yardımseverlerinin katkıları, çalışanları ve gönüllülerinin özverili çalışmalarıyla “Toplumsal Dayanıklılık” ana stratejik hedefi başlığı altında belirlediği destek alanlarıyla ise yardım götürmenin yanında, kendi kendine yetebilen bir toplumu da hedefliyor.

KIZILAY EL UZATILMAYAN YER BIRAKMIYOR

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılay, o günden bu yana insanlığa umut ve iyilik taşıyan önemli bir kuruluş olarak ihtiyaca göre şekillendirdiği faaliyetlerine devam ediyor. Yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine yanında olduğunu hissettiren Kızılay, gelir kapısını kaybetmiş esnafın dükkanını yeniden işler hale getirmesine, çiftçinin yeniden ekip biçerek üretmesine katkı sağlıyor.

Afete hazır bireyler yetiştiriyor, savunmasız gruplara nasıl destek olunacağını öğretiyor. Sağlıklı yaşlanarak daha konforlu bir ömür yaşanacağını gösteriyor. Kızılay’ın temel ihtiyaçların karşılanması noktasında da çok çeşitli yardım programları bulunuyor. Kızılay Butikler ihtiyaç sahiplerinin kendi beğendiği kıyafeti almasını sağlıyor. Nakdi destekler ve gıda yardımları mutfak ihtiyaçlarını karşılıyor. Gönüllüler, yaşlı ve dezavantajlı grupların hayatlarına renk katıyor.

Ülkenin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için titiz bir çalışma yürütülüyor. Gençlere yurt hizmeti veriliyor, gençlik kamplarında misafir ediliyor. Aşevlerinde kaynayan kazanlar sıcak yemek oluyor. Yurt genelinde ulaşılmayan yer kalmaması için “Aynı Hilalin Altında” konumlandırılan Kızılay şubeleri ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki daimi delegasyonlar sayesinde el uzatılmayan yer bırakılmıyor.