Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi yaklaşık 300 eğitim çalışanının katılımı ile Güvercinlik vadisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Türk Eğitim Sen Atasının İzinde Aydınlık Yarınlara Yürüyor” temalı bir vadi yürüyüşü ve Uçhisar kalesine panoramik tur gerçekleştirdi.

Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç katılımcılara teşekkür ederek, “Türk Eğitim Sen’i Nevşehir’de resmi olmayan sayılarla yetkili sendika yapan kıymetli eğitim çalışanlarına teşekkür etti. Mutabakat metinleri imzalandıkça resmi sayıları hem basın aracılığıyla kamuoyuyla hemde sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Bugün itibari ile Avanos, Acıgöl, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı ilçelerimizde imzalar atıldı. Yetkili sendika bu ilçelerimizde Türk eğitim Sen oldu. Derinkuyu’da ise sayılarımız eşit çıktı biliyorsunuz. Bu bağlamda siz kıymetli eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Bu doğa yürüyüşümüzü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla Türk Münevverleri ile aydınlık yarınlara yürüyüşü olarak adlandırıyorum ifadelerini kullanarak bir izci ve oymakbaşı olarak Uçhisar kalesinin tarihi ve Güvercinlik vadisi hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Türk Eğitim Sen eğitim çalışanlarına huzurlu bir çalışma ortamının oluşturulması için yaptığı hukuksal ve eylemsel mücadelenin ve çalışanların sosyo ekonomik seviyesini yükseltmek için özlük ve mali haklarının geliştirilmesi mücadelesinin yanında üyeleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve sosyal ve kültürel faaliyetlere de ayrıca önem vermektedir. Bugün kıymetli eğitim çalışanlarıyla Uçhisar kalesinden Kapadokya’yı izlemek ve Güvercinlik vadisinde birlikte yürümekten büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

Organizasyonu planlayan TES Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Yakup Çorak program sonunda yaptığı açıklamada; “Bugün yaklaşık olarak 9 km’lik bir yürüyüşümüz oldu. Hem Uçhisar kalesine çıkarak Kapadokya’yı gökyüzünden izledik.  Sonrasında ise Güvercinlik vadisinin başlangıç noktasına Uçhisar çarşı merkezinden vadiyi seyrederek yürüdük. Güvercinlik vadisinin 3. Km’sinde vadinin seyir noktasında resim çekerek ikramlarda bulunduk. Göreme’de de yürüyüşümüzü sonlandırdık.  Kapadokya’nın en güzel vadisini birlikte adımladık? Kuş sesleri, arasında güvercinlerin kanat çırpmasının ahengiyle, atamıza duyduğumuz minnet ve özgürlüğümüze, milli mücadeleye ve devletimize duyduğumuz sadakatle tarihe şahitlik ettik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ