Belediyeden yapılana açıklamaya göre, Nevşehir Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi gereği, gündem maddelerini görüşüp, karara bağlamak üzere Belediye Meclis Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Belediye Başkanı Rasim Arı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya meclis üyeleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ahmet Çöler, Hasan İler ve Veli Kırşehirli katıldı.

Nevşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan toplantının açılışında meclis üyelerine Nevşehir Belediyesinin son bir ay içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve çeşitli projeler hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Belediye Başkanı Rasim Arı, üyelerin çeşitli yatırım ve projeler hakkında yönelttikleri soruları cevaplandırdı.

Bizim Çocuklar çeyrek finalde Bizim Çocuklar çeyrek finalde

Arı, “Şehrimizin gelişmesi, marka değerinin yükselmesi, makus tarihinin değişmesi ve kurduğumuz hayalin gerçekleşebilmesi için siz kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte belediyedeki ekiplerimiz tüm hızıyla, tüm gayretiyle çalışıyor. Bir yandan vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle çeşitli vesilelerle bir araya gelirken bir yandan da belediye hizmetlerini aksatmadan sürdürüyoruz. Artık belediyemizin tıkır tıkır işleyen bir sisteminin kurulması için bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. Beraberinde Ankara’daki diyaloglarımızı, ilişkilerimizi sürdürmeye de devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta iki gün Ankara’daydım. Burada bütün farklı siyasi partilere mensup dostlarla, yöneticilerle ve bürokrat arkadaşlarla bir araya geldik. Belediyenin var olan, çözülmesi gereken sorunlarını hem iletme hem de istişare yapma fırsatları bulduk. Çok verimli bir iki gün geçirdik. Aynı zamanda da encümen üyesi olduğum Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katıldım. Şehrimize hizmet etme yolunda hiçbir mazeretin, bahanenin arkasına sığınmadan Nevşehir’i hak ettiği yere getirmek için bütün çabamızı sarf ediyoruz. “ diye konuştu.

Başkan Arı’nın konuşmasının ardından İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi ile başlayan toplantı daha sonra Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalanması, Türk Kızılay Bağış Kutuları Projesi, bazı belediye taşınmazlarının satışı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından kredi kullanılması konularının görüşülerek karara bağlanması ile devam etti.

1 (Kopyala)-93

Kaynak: BÜLTEN