Avanos

Sıkıştırılmış Toprak Atölyesi için başvurular yarın sona eriyor

Can Cumalı ve Çağlar İşbilir yürütücülüğünde, 22-24 Temmuz tarihlerinde Kapadokya’nın eşsiz peyzajında gerçekleşecek olan “Hands-On” Sıkıştırılmış Toprak Atölyesi için başvurular yarın sona eriyor.

Abone Ol

Kapadokya’nın eşsiz güzelliğinde, Kızılırmak kıyısında toprak yapım tekniklerinde derinleşmek isteyen ve elleriyle üretip yine elleriyle inşa edilecek bir hafta için toprağın çağrısına kulak veren farklı disiplinlerde eğitim gören 16 üniversite öğrencisi aranıyor.

Sıkıştırılmış toprak yapım tekniklerinin bütün detaylarının anlatılacağı atölyede toprak yapım pratikleri ve malzeme etkin tasarım detayları hakkında bilgiler verilecek. Katılımcılar ile zenginleşecek atölyede Dunna & Barba bahçesinde sıkıştırılmış toprak yapım tekniği ile baştan sona bir karşılama ünitesi yapılması planlanıyor.

Can Cumalı ve Çağlar İşbilir yürütücülüğünde gerçekleşecek ve 22 – 24 Temmuz tarihleri arasında Avanos’ta yapılacak atölye için başvurular yarın sona eriyor.

Katılımcılar bir yandan elleriyle bölgenin toprağına şekil verirken bir yandan da Şef Duran Özdemir’in tabakları üzerinden bir Kapadokya turuna çıkacaklar.

ATÖLYEYE KİMLER KATILABİLİR?

Atölye daveti; sanat, tasarım ve güzel sanatlar bölümleri başta olmak üzere farklı disiplinlerde eğitim alan bütün üniversite bölümlerinin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrencilerine açık (Yeni mezun durumunda görünen katılımcılar atölyeye başvurabilirler). Katılımcı sayısı 16 ile sınırlandırıldı.