Son günlerde farklı sosyal medyada hesaplarından Tarihi Asma Köprü’den geçişlerin ücretli olacağına dair iddialar ortaya atıldı. İddialar tepkilere neden oldu.   

Başkan Sarıtaş, söylentilere karşı cevap bekleyen vatandaşlara sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile seslendi.

“YOĞUNLUK SEBEBİYLE KÖPRÜDEN GEÇİŞLER KONTROLLÜ SAĞLANIYOR”

Sarıtaş açıklamasında, “Son günlerde sosyal medyada ve dijital haber platformlarında Avanos’umuzun simgelerinden olan ve ilçemizde yaya geçişlerinde kullanılan Tarihi Asma Köprü’den geçişlerin ücretli olacağı yönünde asılsız iddialar ortaya atılmaktadır. Kapadokya’nın sanat ve kültür merkezi olan ilçemizin sembolü haline gelmiş Tarihi Asma Köprü’müzden, şu anda restorasyon sürecinde olan Tarihi Taş Köprü’nün kapalı oluşundan dolayı kapasitesinin üzerinde geçiş olmaktadır. Yaşanan yoğunluk sebebiyle herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına yoğun gün ve saatlerde köprüden geçişler belediye ekiplerimizce kontrollü sağlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

MEDAŞ, Avanos’taki çalışmalarını sürdürüyor MEDAŞ, Avanos’taki çalışmalarını sürdürüyor

“KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÜCRETİ ALINMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Şartlar ne olursa olsun Asma Köprü’nün sadece bir yapı değil kültürel bir miras olduğunu belirten Başkan Sarıtaş, “Avanos halkı ve Avanos Belediyesi olarak köprümüzü korumak ise bizlerin asli görevidir. İlçemize ziyarete gelen vatandaşlarımızdan ve Avanoslu hemşehrilerimizden köprüden geçiş ücreti alınması söz konusu değildir. Kamuoyuna yansıyan bu asılsız söylentiler ve yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR