Nevşehir Haberleri

Rektör Aktekin’den Avanos Belediye Başkanı Sarıtaş’a ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’in Avanos İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş’ı ziyaret etti.

Abone Ol

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayan Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Sarıtaş’a teşekkür eden Rektör Aktekin kendilerine görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Aktekin, YÖK tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu doğal, kültürel ve sanatsal zenginlerinin sahiplenmesi, tanınırlığının artırılması ve geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.  Aktekin, bu kapsamda üniversite tarafından farklı ülkelerden alanında uzman akademisyen ve seramik sanatçıları ile ustaların katılımlarıyla bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilmekte olan ‘Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2024)’ye verdikleri desteklerinden dolayı Başkan Sarıtaş ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Sarıtaş da ilçede bulunan Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nun eğitim ile birlikte bilim, sanat, kültür alanlarında gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası faaliyetlerle Avanos ilçesine önemli katkılar sağladığını belirtti. Sarıtaş, Rektör Aktekin ve yönetimine ayrıca teşekkür ederek ilçe halkı ve belediye olarak her zaman üniversitenin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Başkan Sarıtaş ile bir süre görüşen Rektör Aktekin kendilerine üniversitenin İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından çıkarılan ve Kapadokya’nın kültürel değerlerinin yer aldığı ‘Kapadokya Mirası Tarihi ve Kültürel Bellek Dergisi’ ile Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından çıkarılan “Serçeşme’den Katreler – Temel Değerler Bağlamında Hacı Bektaş Veli ve Özlü Sözleri” adlı kitabını hediye etti.