Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, yayınladığı mesajında 2024-2025 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

NEVÜ’nün Türkiye’nin seçkin bir yüksek öğretim kurumu olduğunu dile getiren Rektör Aktekin, göreve geldikleri ilk günden bu yana NEVÜ’nün gerek fiziki altyapısı gerekse eğitim-öğretim alanındaki kalite düzeyini sürekli yükseltme gayretinde olduklarını söyledi.

Aktekin mesajında, “Bugün itibarıyla üniversitemizde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı dersleri başlamış bulunuyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir merkez ve ilçelerinde yer alan 8 ayrı yerleşkede yaklaşık 25 bin öğrencisi, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  geniş ölçekli bölüm ve programları,  kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları ile akademik faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirmektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milletvekili Çalışkan'a yeni görev Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milletvekili Çalışkan'a yeni görev

‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak ihtisas alanı ile ilgili birçok proje ve çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Rektör Aktekin, Kapadokya ve  Nevşehir’in seçkin bir yükseköğretim kurumu olarak, gerek nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, gerek üniversite-şehir, üniversite bölge işbirliği proje ve çalışmaları,  gerekse uluslararası düzeydeki dünyanın en seçkin bilimsel etkinliklerini hayata geçirerek hem şehrin hem de bölgenin gelişimi ve tanıtımına önemli  katkılar sağlama gayretinde olduklarını ifade etti.

Rektör Aktekin. “Üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimiz; bir yandan tercih ettikleri alanlarda uzmanlaşarak meslek sahibi olurlarken diğer yandan üniversitemizin uluslararası standartlardaki gelişmiş alt yapısı ve tesisleri sayesinde katılacakları bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle kendilerini geliştirme imkânlarına sahiptirler.” diye belirtti.

Kaynak: BÜLTEN