Muhasebe Müdürü Koç, 2025 Yılı İkinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda sokak hayvanları için kentte yapılan çalışmaları anlattı.
Sahipsiz sokak hayvanları ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de büyük bir soruna dönüştü. Bu soruna ne zaman çözüm bulunacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.
Valilik koordinasyonunda Kapadokya İl Özel İdareler ve Belediyeler Birliği Başkanlığı olarak çalışmalarına başladıklarını aktaran Koç, yatırım planlarını oluşturduklarını belirtti.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN ATIK YEMEKLERDEN MAMA ÜRETİLECEK
Sulusaray beldesinde Belediyeler Birliği bünyesinde faaliyet gösteren 41 bin metrekare alandaki bakımevine ilave olarak gerçekleştirilen ihale ile toplam 65 bin metrekare alanda yeniden bir ek alan inşaatına başladıklarını kaydeden Koç, “Bununla birlikte toplanacak sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun sağlanabilmesi ve gerekli beslenme ve barınma imkanlarının sağlanması için atık yemeklerden sokak hayvanları için mama üretilmesi için 2 milyon 880 bin lira tutarlı bir makine ve bunun kurulumu için yaklaşık 1 milyon 200 bin liralık bir inşaat ihalesi de yapıldı. Şuan 32 milyon 376 bin liralık ve 4 milyonluk yatırım ile birlikte sokak hayvanları için toplam 36 milyon 376 bin liralık bir yatırım gerçekleştirilecek.” dedi.
ÇALIŞMALAR MAYIS AYINDA BAŞLAYACAK
Koç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Şuan 24 bin metrekare alanda başlangıç olarak alan geliştirme çalışmalarına başladık. Bu alan biter bitmez İl Özel İdaremiz yaklaşık 5 bin hayvanın toplanmasına ilişkin bir ihaleye çıktı hizmet alımı yapacak. İl Özel İdare kendi bünyesinde toplama işlemini yaparken biz de Belediyeler Birliği olarak, diğer belediyelerle gerekli yazışmaları yaptık. Belediye ekiplerine toplama eğitim çalışmalarına başlıyoruz. Tüm toplama eğitim çalışmaları ek tesis biter bitmez aynı anda ve tek bir kalem üzerinden başlayacak. Herhangi bir aksilik oluşmazsa çalışmaların 20 Mayıs gibi başlanmasını öngörüyoruz.”
SOKAK HAYVANLARI İÇİN TOPLAM 130 BİN METREKARE ALAN
Bütün bunların yanında Hacıbektaş Belediyesinin de 5 bin 800 metrekarelik bir alanda çalışması olduğu bilgisini veren Koç, “Aynı zamanda Uçhisar Belediyesinin bir sivil toplum kuruluşu ile birlikte özel yaşam alanı çalışmaları devam ediyor. Bunları da dahil ettiğimiz zaman mevcut barınaklarla birlikte toplam 130 bin metrekare alan içerisinde sokak hayvanları için bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.