Nevşehir Haberleri

Rektör Aktekin seramik sanatçılarıyla bir araya geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2024)”  kapsamında açık alanda seramik üzerine atölye çalışması yürüten akademisyen, seramik sanatçıları ve ustalarıyla bir araya geldi.

Abone Ol

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, Rektör Aktekin, Avanos’ta Azerbaycan, Romanya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye’den akademisyen, seramik sanatçıları ve ustalarının yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Avanos Güzel Sanatlar MYO El Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve Avanoslu seramik ustaları tarafından UAUSS 2024 kapsamında yürütülen seramik enstalasyon (Yerleştirme Sanatı), seramik heykel ve duvar seramikleri temalı çalışma atölyesini ziyaret etti.

Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener tarafından karşılanan Aktekin alanında uzman akademisyen, seramik sanatçıları ve ustalardan yaptıkları eserler hakkında bilgi aldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar ile yerel sanatçı ve ustaları Kapadokya’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri arasında buluşturan uluslararası sempozyumun bilimsel ve sanatsal açıdan olduğu kadar bölgenin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını belirten Rektör Aktekin, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde Nevşehir’in Avanos İlçesi asma köprü yanında halka açık olarak devam eden atölye çalışmasına; NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim üyesi ve ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu,  Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fazıl Ercan, Azerbaycan Şeki Abad Keramika ve Tetbiqi Sanat Merkezi’nden ve Seramik Avrupa Rotasına dahil olan sanatçılar Asim Abbasob, Zaur Ahmedov ve Kamran Ibrahimxelilov,  NEVÜ ile Erasmus anlaşması olan Romanya Faculty of Arts and Design, West University of Timişoara’dan Sanatçı Dr. Öğretim Üyesi Daniela Catona,  Çin Halk Cumhuriyeti Chengdu College if Arts and Science’den Sanatçı  Öğr. Gör. Xueying Yi, Japonya’dan Serbest Sanatçı Hiroki Yamada, Marmaris’ten Serbest Sanatçı  Dr. Pınar Baklan ve Avanos’tan Serbest Sanatçı Tayfun Orhan  katılıyor.

Bugün tuz pişiriminin de gerçekleştirileceği sempozyum, 5 Temmuz’da sona erecek.