Nevşehir Haberleri

Öğrenciler Kapadokya’nın zenginliklerini fotoğrafladı

Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerine yönelik ‘Kültürel Mirasın Fotoğraflanması ve Medya Görünürlüğü’ teması ile Kapadokya Bölgesi’ne teknik gezi düzenlendi.

Abone Ol

NEVÜ Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neşe Acar ve Öğr. Gör. Rıza Günaydın koordinatörlüğünde ‘Fotoğrafçılık, Sosyal Medya, Turizm Pazarlaması ve Hizmet Pazarlaması’ dersleri kapsamında, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Kaymaklı Yeraltı Şehri, Çardak Köyü Yeraltı Şehri (Kapadokya Köyevi), Göreme Açıkhava Müzesi ve Göreme Kılıçlar Vadisi’ne gezi düzenlendi.

Kapadokya bölgesinin kültürel mirasını yerinde tanıma fırsatı bulan öğrenciler, geçmiş dönem Kapadokya Bölgesi'nde yaşayan toplumların kültürlerini, günlük yaşam pratiklerini değerlendirme şansı buldu. Gezi kapsamında bölüm akademisyenleri tarafından bölgenin kültürel mirasına yönelik ve turizm pazarlamasına yönelik bilgiler aktarılıp, bölgedeki uygulama örnekleri yerinde incelendi.

Kapadokya bölgesinin sahip olduğu kültürel miras unsurlarının öğrenciler tarafından fotoğraflanması ile gezi sona erdi.