Nevşehir Haberleri

Öğrenciler hayal dünyalarını ve becerilerini ortaya koydu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından düzenlenen bilim ve sanat etkinliklerine katılan Balcın Köyü İlkokulu öğrencilerinin, almış oldukları sanat eğitimi sonunda ortaya koydukları eserler sergilendi.

Abone Ol

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi ile Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın destekleriyle Nevşehir’in köy okullarındaki çocuklara bilim ve sanat alanlarında ulaşabilmek amacıyla ‘Bilim ve sanat etkinlikleri’ başlatıldı. Bu kapsamda ilk olarak Nevşehir merkeze bağlı Balcın Köyü İlkokulu’nda eğitim görmekte olan öğrencilere, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 6 hafta boyunca müzik, resim ve seramik üzerine NEVÜ’de uygulamalı eğitimler verildi.

ÖĞRENCİLER HAYAL DÜNYALARINI VE BECERİLERİNİ ORTAYA KOYDU

Balcın Köyü İlkokulunda eğitim görmekte olan öğrencilerin kendilerine verilen eğitim boyunca ortaya çıkardıkları resim ve seramiklerin yer aldığı sergi açıldı.  

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen serginin açılışına; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülizar Ergin, NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tahiroğlu,  Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Balcın İlkokulu Müdürü Kenan Şahin, Balcın İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Nevşehir merkez Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

MİNİKLERDEN MÜZİK DİNLETİ

Etkinlikte ayrıca bilim ve sanat etkinliği eğitimlerine katılan minik öğrenciler, NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Ü. Özge Kaya ve öğrencilerinden oluşan orkestra eşliğinde birbirinden güzel eserleri seslendirdi. 

Sergi 14 Haziran Cuma gününe kadar NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi’nde açık kalacak.