Nevşehir Haberleri

“Ödüllendirmelerin adaletli bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz”

TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Milli Eğitim Bakanlığı Maaşla Ödüllendirme alanların istatistiklerinin sendikal dağılımını yayınladı.

Abone Ol

Türk Eğitim Sen (TES) Başkanı Urgenç, 2023 yılında Nevşehir’de 98 öğretmene, çoğunluğu okul müdürü ve müdür yardımcısı olmak üzere maaşla ödüllendirme yapıldığını belirterek, “2024 yılı ödüllendirmelerinin adaletli bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“SENDİKAL DAĞILIMA BAKTIĞIMIZDA BÜYÜK BİR ORANTISIZLIK VAR”

Urgenç, 2024 yılı ödül dağılım listesini yakından takip ettiklerini ilçeler bazlı ve Nevşehir merkezde çalışan sayısına oranla dağılımın gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Verilen ödüllerin, öğretmenlerin sendikal dağılımına baktıklarında büyük bir orantısızlık olduğunu belirten Urgenç, “Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim müdürümüzün bu sene bu hususiyeti dikkate alacağından şüphemiz yoktur. Genel bir incelemeye tabi tuttuğumuzda 2023 yılı maaşla ödüllendirme alan eğitim çalışanlarının yüzde 46’sı Eğitim Bir Sen üyesi, yüzde 21’i Türk Eğitim Sen Üyesi, yüzde 18’i herhangi bir sendikaya üye değil, yüzde 10’u Eğitim İş üyesi, yüzde 4’ü ise Eğitim Sen üyesidir. Nevşehir’de yetkili sendika TES olduğuna göre orantısal olarak maaşla ödüllendirilen eğitim çalışanlarının çoğunluğu Türk Eğitim Sen üyesi olması gerekmektedir.

Yoksa tüm kabiliyetli ve başarılı olan okul müdürleri, müdür yardımcıları az da olsa öğretmenler bir sendikada bir araya gelmişler gibi bir durum ortaya çıkar. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ancak şundan eminim ki;  TES üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve kuruluş değerlerine duydukları sadakat ile demokratik, çağdaş, laik eğitimden yana Türkiye’nin müreffeh yarınları için devleti ebed müddet anlayışıyla mücadele veren münevver ve mütefekkir kimlikleriyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan yeni yüzyılımızın Türk aydınlarıdırlar. Ödül için değil Atatürk’ün gösterdiği çağdaş Türkiye yolunda usanmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.